30. heinäkuuta 2008

Kukkasia & kuulumisia


Jo on aika mennyt kuin siivillä! Ollaan perheen kanssa vietetty vallan mökkielämää (muut mökkeilee, minä paahdan töiden ja mökin väliä), ja nyt ensimmäisen oikean vapaapäivän sattuessa oli jo kiire kertomaan teille kaikille kuulumisiamme.

Työpäiviä on siis takana viikon verran - kiirettä, stressiä, lasten ikävöintiä ja loputonta väsymystä. Helpottaahan tämä tästä ajan kanssa ja syksyn tullen on enemmänkin muutoksia luvassa - näitä yritän itselleni muistutella aina kun olo on apea. Päivä päivältä tunnen aikani nykyisessä työpaikassa menneen jo ohi. Olo on siksi myös hieman haikea, ihan kuin pikkutyttönä kun huomasi viime talven lempitakin jääneen pieneksi. Paljon hyvää olen sieltä saanut, siellä saanut. Samaan aikaan pelko uuden edessä, pelko siitä että mitä jos jalat eivät kannakaan ja alla onkin vain tyhjää, on huimaava.



Pelko on huimaava ja samaan aikaan hykerryttävä. Mitäs jos kantavatkin? Mitäs jos pystynkin, osaankin luoda itselleni oman paikan maailmaan? Itsetehdyn, itse muokatun - juuri minun kokoiseni paikan? Haittaako se edes, jos epäonnistun? Olenhan kuitenkin yrittänyt, kerrankin ottanut sen ratkaisevan askeleen haaveilun ja tekemisen välillä. Haittaako se oikeasti, epäonnistuminen?


Jos nimestä saisi enteen, olisi se paras mahdollinen. Onnipuoti. Se on minun askeleeni. Askeleeni kohti omaa paikkaani, yritykseni näyttää miltä maailma minun silmieni läpi näyttää. Toivottavasti siitä tulee minulle nimensä veroinen.

Tämä pikainen kotipyrähdys ei olisi voinut sattua parempaan aikaan. Ylläolevissa kuvissa olevat kukat kukkivat kilpaa takapihalla, niiden säihke on vallan huumaava. Vielä kun tietäisin tuon alimman kuvan lilan kyönnöskasvin nimen, osaisiko kukaan auttaa? Korituolin hauska kukkafiltti löytyi kirpparilta parin euron hintaan, ja kannussa kukkivat ihan oikeat muovikukat - voiko niihinkin hurahtaa?!

Lämpöisiä ja aurinkoisia hetkiä kaikille - palaan asiaan taas jahka kotiudumme kunnolla!

20. heinäkuuta 2008

mökkifiiliksissä

Meri.


Seuralainen.


Lepo.


Luonto.


Rauha.

Näillä eväillä jaksaa palata huomenna töihin.
Hauskaa alkavaa viikkoa!

15. heinäkuuta 2008

Six things I like today

1. Kesätytöstäni. Hame kirppikseltä ja kengät alennuksesta. Tulivat tarpeeseen, tyttö kasvaa kohisten.


2. Leikekirjan nypräämisestä. Isovanhemmat leikittävät lapsia ja minä tyttö istun ruokasalin pöydän ääressä - leikkaan ja liimaan sydämen kyllyydestä.


3. Kukkakirjoistani. Kyläreissulta Hauholta saatiin mukaan jo ensimmäinen ihka oma ruusuntaimikin. Tulisikohan minusta vielä ruusutarhuri?!


4. Onnistuneista ostoksista. Kuppi tasseineen kirppikseltä, pieni mutterikeitin Tampereen Stockalta sekä kulho & termari jostain halpamarketista.


5. Kaalilaatikosta. Mammu teki, minä söin. Ja söin.


1. draped, 2. Grandma socks, 3. upstairs@blanccassis, 4. booksalongtheseine, 5. roses@perelachaise, 6. Untitled, 7. Daisies and blue sky, 8. mirror mirror on the wall - valentine's edition necklace 1.1, 9. Quilts on sale, 10. Berries, 11. The nice wagon, 12. Chairs, Pier., 13. light, 14. 棉被物语3, 15. mein Carousel, 16. mein moodboard details

6. Kesäfiiliksestä. Sellaisesta rennosta ja hyvästä. Sellaisesta, joka syntyy silloin kun osaa vain olla.

Haaste napattu Liivialta.

12. heinäkuuta 2008

terveisiä kesälaitumilta!


Pikaisesti pistäydyin huikkaamaan terveisiä kaikille, ja kertomaan että hengissä ollaan :)
Mökkeily, mummoilu ja yleinen kesälomailu jatkuu vielä seuraavankin viikon - sitten pitääkin palata kotinurkille (ja aloittaa työt, hui). Mutta mietitään sitä sitten vasta, nyt kirmaan takaisin lomailun pariin. Kyllä on kuulkaa kivaa!
Nähdään pian, voikaa hyvin!

6. heinäkuuta 2008


Joko se on jo heinäkuu? Mihin kaikki aika menee?
Meneekö se epäonnistuneisiin kokkauksiin, kirjahyllyn siivoamiseen, mattopyykille menon välttelemiseen, liian myöhään valvottuihin öihin, kirppisreissuihin, kesäloman odottamiseen?
Miten sitten käy lukemattomien kirjojen ja katsomatta jääneiden elokuviin, tekemättömien käsitöiden, maalaamista odottavien rappusten tai vielä kokeilematta olevien reseptien?
Huomenna alkaa perheen kesäloma, ja kuulemma lähdemme heti mökille. Ajattelin pakata auton taakse kaikki ne kenkälaatikolliset lehtileikkeitä, jotka vielä odottavat karsimista, leikkaamista ja muistikirjaan liimaamista. Siinä puuhassa luulisi vierähtävän useampikin mökkipäivä :)
Palaan asiaan taas loppuviikosta, voikaa hyvin!