18. syyskuuta 2007

Lehdestä poimittua


Siirin mammu toi viikonloppu-visiitillään mukanaan Kodin Kuvalehden Sisustus-numeron (18/2007). Ilokseni löysin siitä artikkelin, jossa esiteltiin englantilaisen (tapetti-)suunnittelijan, Tracy Kendallin koti, ja hieman hänen töitäänkin. Olen jonkin aikaa jo haaveillut muutamista hänen tapeteistaan, mutta toistaiseksi ei ole tuntunut siltä, että nykyinenkään asunto olisi juuri Se Koti missä niihin investoisin.
Inspiroivia olivat kuvat hänen kodistaankin, erityisesti itseäni niissä viehätti tietynlainen rosoisuus: kaiken ei tarvitse olla uutta ja sileää, vaan elämisen jäljet saavat ronskisti näkyä. Kerroksittain näkyvät vanhat tapettipinnat kertovat edellisten asukkaiden tarinaa ja tekevät meistä osansa rakennuksen historiassa.
Pahoittelut huonoista kuvista, kamera ei yksinkertaisesti suostunut yhteistyöhön.Samalta aukeamalta vielä tarkempi kuva, näiden kuvien väritys on jotain uskomattoman harmonista. Väriä ja vaaleutta juuri sopivassa suhteessa.


Ja muutama kuva vielä suosikeistani. Kuvat ovat peräisin Tracy Kendallin kotisivuilta.

Plates

Cat

Books

1 kommentti:

tiuku kirjoitti...

Voi, kun saisikin laitettua omaakin kotia noin nätiksi. Etenkin kuvat makuuhuoneesta(?) viehättivät.

Täytyy muuten tähän todeta, että minäkin olen ihan ihastunut maatuskoihin :) kokoelmaa on kertynyt jo pikkuisen, mutta lisää on toivomus listalla jouluksi. Ehkäpä laitan niistä kuvia blogiini, jahka kerkiän.
Muuten myös venäläiset huivit, kukkakuvioineen ovat ainakin minusta tosi ihania.