10. joulukuuta 2007

Silmänruokaa


Jos karsii rajusti lehtikokoelmaansa (heh, näin se kuulostaa melkein asialliselta hamstraamiselta), niin onhan toki oikeutettua hankkia muutama uusi yksilö hyllyn täytteeksi. Ihania lehtiä maailmalta: BoligLiv (oikeasti, haluaisin muuttua ihan pikkuiseksi ja mennä asumaan tämän lehden sivuille), Blueprint ja Marie Claire Idées. Kaksi jälkimmäistä ovat uusia tuttavuuksia, ja kovin mieluisia semmoisia. Voi kunpa Suomessakin julkaistaisiin edes yhtä tällaista herkullista lehteä!


Uusia kirjahankintoja on myös tullut tehtyä. Useassa blogissa hehkutettu Tildas Julehus (joka on myös allekirjoittaneen mielestä juuri niin upea kuin kaikkialla annetaan ymmärtää!) sekä Clara Parkesin kirjoittama The Knitter's Book of Yarn. Jälkimmäinen on ehdottomasti loistohankinta! Kivojen ohjeiden lisäksi kirjan asiapuoli on loistava. Tällainenkin lankaummikko saa käsityksen siitä, mitä eri lankalaadut ovat, mistä ne koostuvat, miten ne päätyvät kuluttajan ulottuville ja miten ne käyttäytyvät sekä neuloessa että valmiissa työssä. Lankoihin valmiiksi perehtyneelle kirjassa ei välttämättä ole mitään uutta ja mullistavaa, mutta tällaisille aloitteleville lanka-addikteille kylläkin.

Allaoleva kuva...

on Knitter's Book of Yarn -kirjasta

sekä nämä...Tildas Julehus -kirjasta.

Mukavaa alkanutta viikkoa!

9 kommenttia:

Lina kirjoitti...

Mistä Suomesta saa tuota Blueprint-lehteä? Meillä ostetaan aina MS Living, mutta nettisivuilta olen aina ihaillut nuorekkaamman ja ei-niin-kausisidonnaisen Blueprintin fiilistä. Nimikin on ihan loistava!

Kesän 2006 numeron saa muuten jostain syystä lukea ilmaiseksi täältä.

Inkivääri kirjoitti...

Hih, iliman muuta saa;) Ihanuuksia oletkin hankkinut - minulla on tuo Julehus suomeksi: olen ihaillut kuvia...

violet kirjoitti...

Ostan tuon Marie Claire Idées usein mutta pakko sanoa että melko usein on juttuja jotka minusta on jo siinä mielessä "vanhoja", että niitä on nähnyt blogeissa tai ehkä kokeillut itsekin. Mutta totuus taitaa olla
että suomalaiset ovat noin keskimäärin aivan varmasti enemmän käsityöihmisiä kuin vaikkapa ranskalaiset, ja siksi noissa ranskalaisissa lehdissä on joskus hiukan alkeellisia juttuja.
Mutta hyvin, hyvin usein kauniita kuvia ja uusiakin ideoita.
Tärkein asia onkin se että miksi suomenkielistä vastaavaa ei ole?

Tai ei sen tarvitsisi olla "vastaava" vaan idealtaan samantyyppinen.

s a n s k u :) kirjoitti...

Gotta love magazines!! I love them, I love them, I love them!! Paasisinpa koluamaan sinunkin lehdet lapi. :)

Iiriskukka kirjoitti...

Tuo Tildas julhuset on kiinnostanut minuakin,mistähän sitä voi ostaa?Tildan satumainen talvi kirja oli yhdessä nettiputiikissa alennuksessa, mutta julhuset vaikuttaisi kiinnostavammalta.

Squickie kirjoitti...

En omaa yhtäkään joulukirjaa tahi lehteä. Tuo kirja vaikuttaisi upealta hankinnalta! Pitänee merkata toivelistaan. :)

inkivääri kirjoitti...

Lina: ostin tuon Blueprintin ebaysta, ei sitä taida saada mistään Suomesta. Harmittavaa!

violet: nimenomaan, idealtaan samantyyppistä, ei sen luulisi olevan niin hankalaa? Tai sitten vaikka jostain lehdestä suomenkielinen versio, eikös niinkin tehdä usein?

Iiriskukka: tuota Tildas julehusia myydään monissa nettiputiikeissa, omani ostin Adlibriksestä. Satumaista talvi -kirjaa mä kääntelin jossain kirjakaupassa, mutta se oli vähän pliisu mun makuuni.

Almeria kirjoitti...

Kannattaa laittaa lehtitoive esim. Blueprint lehdestä Akateemiseen, olen itsekin toivonut kys. lehteä heidän valikoimiinsa ja sain positiivisen vastauksen, kertoivat että vastaanottavat mielellään lehtitoiveita ja yrittävät saada lehteä valikoimiinsa.

Merruli kirjoitti...

Juuri luin Martha Stewart sivuilta että Blueprint poistuu erillisenä julkaisuna 2008 helmikuun numeron jälkeen, integroivat sen jotenkin MSWeddings lehteen, jos oikein ymmärsin.

Jokusen kerran olen täällä käynyt kurkkimassa. Mukavan oloinen blogi, paljon ihania lankoja ja muita löytöjä.Aikaisemman postauksen lehtikasan kuvaa näytin miehellekin, hakien ymmärrystä omille kasoilleni ;o)