29. elokuuta 2008

Styling alias stailaa oma kotisi


Tällä opuksella on kyllä yksi kammottavimmista (suomennetuista) nimistä ikinä. Ihan tosi. Mikä onkin se syy, että kirja on saanut minun puolestani jäädä kaupan hyllylle, aina viime viikkoon asti. Hölmö syy, myönnetään mutta minkäs teet - ei minusta ole stailaamaan, ei kotia, ei naamaa, ei vaatekaappia.


Kirja vei kuitenkin voiton nimestään, ja hyvä niin. Koska tämä on ehdottomasti hankkimisen arvoinen teos. En malttanut sitä laskea käsistäni ensimmäisenä iltana laisinkaan, ja sen jälkeen sitä on tavattu kerta jos toinenkin ajan kanssa ja maltilla. Kauniita kuvia, värejä, pintoja ja yhdistelmiä. Yllättäviä ratkaisuja, innoitusta ja ideoita. Voisin jopa sanoa, että kirja on kuin yhdistelmä Dorrit Elmquistia ja Paumes:ia.

Kyseessähän ei toki ole mikään uusi ilmestys, vaan norjankielinen alkuteos on jo parin vuoden takaa. Esitellyt kodit ovat sekä norjalaisia että tanskalaisia - mikä jälleen kerran jättää minut miettimään sitä pientä eroa mikä armaalla kotimaalla on läntisiin naapureihimme. Eikö vain olisi mahtavaa saada tutkia kotimaista opusta, joka esittelisi luovien ja lahjakkaiden suomalaisten koteja? Niitä mielenkiintoisia koteja kyllä riittäisi, varmasti vaikka koko kirjasarjaan.

No, menipäs jälleen kerran intomieliseksi. Nyt meinaan kuitenkin heittäytyä nauttimaan vapaa-illasta kutimien kera ja herään huomenna iloisena töihin. Se on näes viimeinen "oikea" työpäivä tällä tytöllä hetkeen aikaan. Tervetuloa kotielämä ja vapaus!
Hauskaa viikonloppua

9 kommenttia:

Merruli kirjoitti...

Tuo kirja löytyy minultakin ja tekstiä on onneksi vähän, koska sisustuskuvatekstejä on jotenkin ankea lukea suomeksi, kumisevat usein tyhjyyttään. Onneksi kuvat ovat sitten täynnä asiaa.

Onnea uuden arjen alkuun!

Kesiah kirjoitti...

Minäkin olen jättänyt hankkimatta kirjan juuri nimen vuoksi. Minulla on tullut siitä mieleen amerikkalaiset huonosti toteutetut tosi-tv stailaukset, vaikka olenkin tiennyt, ettei kirja esittele amerikkalaisia koteja. Hyvä, että postasit kirjasta, niin saatan minäkin jossakin vaiheessa kirjan hankkia kun se ei vastaakaan tuota nimestä tulevaa mielikuvaa.

Anioni kirjoitti...

Kiitos kirjavinkistä. En ole tästä ennen kuullutkaan, mutta kuvat näyttävät aika herkullisilta :)

himalainen kirjoitti...

Samaa olen miettinyt minäkin, eikö suomalaisistakin kodeista saataisi samantyyppisiä rosoisia, kauniita, elämänmakuisia sisustuskirjoja kuin esim. monet tanskalaiset sisustuskirjat ovat.
Olen innoissani lukenut koko blogisi läpi, kirjavinkkaukset ovat olleet mukavia, kuvia on ihana ihailla.
Löysin blogit vasta kesän alussa ihan vahingossa, sinun oli ensimmäinen blogi, jonka löysin. Sattuma ohjasi oikeaan suuntaan, kun etsin netistä tietoa inkivääristä flunssanparantajana. Kuinka ollakaan löysin piristystä koko kesäksi ja oikeastaan jotain uutta elämääni. Kiitos!

Liivia kirjoitti...

Tuon kammon nimen takia minä en ole edes vaivautunut selaamaan kirjaa. Hyvä olikin nyt lukea tämä kirjoituksesi, ja nähdä aukeamia, näyttää tosiaan mielenkiintopiselta.

minja kirjoitti...

Voi ei, näyttääpä hyvältä! Nimi on todella syvältä ja siksi on minullakin jäänyt vaille avaamista.

Sanni kirjoitti...

Voi itku, mitä on kääntäjän mielessä liikkunut. Samaa voi usein ajatella elokuvien käännösnimiä ihmetellessä.

Kirjan kuvat näyttävät herkuilta. Milloinkohan oma onnipuotisi aukeaa. Käyn siellä kurkkimassa vähän väliä :)

Inka kirjoitti...

Merruli, kiitos! Itse tykkäsin myös tuosta tekstin vähyydestä. Ne vähät tekstit mitä kirjasta löytyy, ovat kuitenkin täynnä asiaa mikä sekin on aikas harvinaista ;)

Kesiah, sama mielleyhtymä minulle tulee tuosta nimestä. Harmi ettei se tullut myös suomentajalle.

Anioni, sitä ne kyllä ovat :)

himalainen, kiva kun jätit puumerkkisi ja kiitos itsellesi, sanoistasi tuli niin hyvä mieli!

Liivia ja minja, taitaa olla että tuo nimi on karkoittanut kirjalta suurimman osan lukijoista. Kovin harmillista, kun kyseessä on kuitenkin oikein kelpo opus.

Sanni, niinpä. Toisaalta onpa onni ettei itse ole kääntäjä, mitäköhän kaikkia hullutuksia sitä itse mahtaisi tehdä.. :P
Puoti saadaan auki ihan lähiaikoina, nyt kun minulla on taas kunnolla aikaa keskittyä sen tekoon. Pidetään peukkuja että kyse olisi ihan päivistä!

Sanctuary kirjoitti...

Minulla oli tuo lainassa kirjastossa, tykkäsin, mutta kyllä tekstiosuudessa ärsytti se neuvominen, että tee näin, asettele aina pariton määrä esineitä asetelmaan jne. Varsinkin kun rosoinen, hiukan boheemi tyyli kohteena, niin neuvommalla tulee olo kuin pitäisi väkisin tietyn mukaan vääntää. Kuvallinen anti kyllä ihana!