15. syyskuuta 2009

kerrossänky


Löysin huuto.netistä soman kerrossängyn, sellaisen joka itse asiassa koostuu kahdesta eri sängystä jotka voidaan tarvittaessa nostaa päällekkäin kerrossängyksi.Maalasin sängyt Uulan Pellavaöljymaalilla vaaleiksi ja nyt sänky on kaunis kuin koru. Ja lapset tykkää!

10 kommenttia:

san kirjoitti...

Ah, samanlainen sänky kuin meillä pienenä. Meillä se oli sellainen paloautonpunainen (tehdasväri) ja ai että sitä rakastettiin.

HannaK kirjoitti...

Arvaa mitä, mä löysin kans just samanlaiset (tosin valkoiseksi maalatut) kirppikseltä ja kävin äsken hakemassa! :D Ihanat sängyt!

Kati kirjoitti...

On ne somat. :) Ja tolla Uulalla tulee kyllä ihan uskomattoman kaunis maalipinta.

violet kirjoitti...

Mulla on ollut lapsena myös sänky jossa oli ainakin tuollainen tappi johon aina liimasin purkan...ja aamulla taas sama suuhun.

Mai kirjoitti...

Juu, tuollaisessa sitä lapsena nukuttiin. Minä alhaalla, isosisko yläpetillä:)

Inka kirjoitti...

san, ja rakastetaan täälläkin. Hassua miten onnelliseksi voi sängyt tehdä, niin äidin kuin lapsetkin!

HannaK, oi onnea! Nämä meidän sängyt olivat pitkällisen metsästyksen tulosta ja kaipasivat vielä uutta maalipintaakin. Alkuperäisesti toinen oli puun värinen ja toinen kirkkaan keltainen (tehdasväri).

Kati, mulla meinasi usko loppua maalauksen aikana kun pellavaöljymaali ei meinannut ensimmäisellä kerroksella kuivua millään. Vaikka olen tottunut sillä maalaamaan ja kuivumisolosuhteetkin olivat juuri oikeat, niin silti kesti vaikka ja kuinka kauan. Onneksi seuraavat kerrokset kuivuivat "normaalissa" tahdissa.

violet, heh :) Vielä ei meillä tyttö ole tuota keksinyt, vaikka ei siihen varmaan kauaa mene. Purkka kun on suosikki suuhunpantava.

Mai, näitä Niemen tehtaiden sänkyjä muistan omastakin lapsuudesta. Asuin vielä samalla paikkakunnalla missä tehtaat sijaitsivat, ja näitä sänkyjä oli vähän kaikilla. Onneksi niitä vieläkin löytyy ja käytetään - kaunis muotoilu ja simppeli toimintaperiaate, voisiko paremmin olla? :)

Anonyymi kirjoitti...

meilläkin on kotona samanlaiset kerrossängyt.

Virpi kirjoitti...

Moi! Pitkästä aikaa vierailulla inkiväärissä :)

Sain tästä postauksesta niin paljon inspiraatiota, että tänä aamuna ostaa päjäytin samanlaiset kerrossängyt. Olen etsinyt pitkään juuri tällaisia PIENIÄ kerrossänkyjä (jotka myös meidän huushollissa oli 80-luvun alussa) ja nyt löytyi huutonetistä.

Mainittakoon nyt vielä, että meidän kerrossängyn valtaajat ovat vasta 1 v ja -5kk, mutta oli pakko ostaa punkat, kun on harvoin tarjolla. Ja tuleehan tuo alapeti jo ensi keväänä käyttöönkin.

Inka kirjoitti...

Virpi, hyvä että inspiraatio leviää :) Meidänkin sängyistä on vasta toinen (yläsänky) käytössä, nuorimmainen nukkuu vielä pinnasängyssä mutta muutto isompaan taitaa kohta olla edessä.

Anonyymi kirjoitti...

Tollaset siniset sängyt näin just Riihimäellä ostomyyntihallissa ja olivat patjoilla. Se halli on kun ajetaan Helsingin suunnasta ja tulee ramppi Riihimäki E ja lukee myös joku kormu tai vastaava ja siitä sitten muutama sata metriä ja oikeella on se halli. Sellanen rähjänen punainen halli ja omistaja on tosi mukava ja sekasorron keskellä tekee löytöjä. Ne kerrossänkyt oli hienot ja soveltuu heti käyttöön.