10. syyskuuta 2009

orvokki, lehdokki, vuokko vai joku muu?

Kukka


Lilja


Ritva Kronlund: Niittyleinikki


Ritva Kronlund: Kirsikkapuu


Karhunputki


Olohuoneen laitto on edennyt tapetointiin. Mutta iskikin umpikuja. Kirsikkapuu, jonka piti olla ihan selvä juttu ja valmiiksi valittu, ei enää tunnukaan oikealta. Kaikessa vaaleudessaan ja raikkaudessaan, se tuntuu yhtäkkiä vain harmaalta ja kylmältä. Emmin ja kierrän Niittyleinikkiä kuin kissa kuumaa puuroa. Rauhallinen? Pehmeä? Vaiko sittenkin mielummin joku ihan muu?

Muu perhe kolmatta päivää mökkeilemässä, ja jo kolmas postaus kolmen päivän sisään. Nuorimmainen on nykyään oikea duracell-pupu, ei hetkeäkään paikallaan. Enpä ollut sitä ajatellutkaan kuin vasta nyt, kun onkin itselle odottamatta aikaa.

16 kommenttia:

violet kirjoitti...

Näistä pidän eniten Niittyleinikistä.
MUTTA....koska en tiedä millaiseen tilaan jne. niin en ehkä tajua ollenkaan valinnan vaikeutta!

Mai kirjoitti...

Minä tykkään ylimmästä, Kukasta! Mistä mallistosta se on ja kenen valmistajan?

MariaK kirjoitti...

Niittyleinikki on aivan ihana! Ottaisin sen noista. Muut aika viileitä. :)

Pellon pientareella kirjoitti...

Niittyleinikkiä olen suunnitellut omaan talooni. Kirsikkapuu minulle liian levoton, kuin olisi liikkeessä koko ajan, vaikka kaunis kuin mikä. Viileyttä en siinä näe kuitenkaan. Karhunputki ja lilja näyttävät vähän kuin "valmiiksi likaisilta". Kukka on tavallaan hieno, mutta ehkä vähän "mummomainen"?

Kati kirjoitti...

Niittyleinikille ääni täältäkin. Mutta mä kyllä tykkäänkin vihreästä. ;) Eipä silti kivoja nuo ovat kaikki. Mites tuo kirsikkapuu jonkun toisen värisenä?

Joola kirjoitti...

Ei Karhunputkea. Anteeksi kaikille heille, joilla se on. Täytyy olla sitten kodissa muuten tosi paljon särmää, jotta tuo ei näytä siltä, miltä ensimielikuvani...

inkamaria kirjoitti...

Minä olen aika vannoutunut yksiväristen maalattujen seinien kannattaja, pääasiassa tykkään valkoisista seinistä. Nykyisessä kodissamme olemme käyttäneet myös jonkin verran värillisä seiniä tehosteena. Tapetit eivät ole koskaan olleet minun juttuni, joten en oikein osaa ottaa kantaa. Voi olla, että jossain vaiheessa muhun iskee "tapettihulluus", ja sitten onkin pakko saada tapettia seinään....

Sirisan kirjoitti...

Vaikea sanoa,kun ei tiedä, minkä tyyppinen olohuone muuten on. Itse pidän molemmista, ehkä kuitenkin enemmän kirsikankukasta.

Mannukka kirjoitti...

Tykkään kyllä Kirsikkapuustakin, mutta ottaisin Niittyleinikin. Se taitaa olla noista kahdesta harvinaisempikin..?

Usimarjaana kirjoitti...

Minä sanon Kirsikkapuu! Miellyttää näitä silmiä eniten :)

Päivi kirjoitti...

Minä ihastuin heti tuohon Niittyleinikkiin. Kivan selkeä ja herkän kaunis samalla kertaa :)
Kukka ja karhunputki on jotenkin kamalan suttuisia... mutta makujahan on monenlaisia, tämä minun :)

Helinä kirjoitti...

Inhottavan vaikeaa päättää monesta hyvästä vaihtoehdosta.
Niittyleinikki kolahti minuun lämpimällä taustasävyllään.
Keväällä voisi valinta olla toinen.

Inka kirjoitti...

Violet, kyseiseen tilaan Niittyleinikki on omasta mielestäni(kin) paras vaihtoehto. Ja silti emmin. Kun ovat kaikki niin kauniita.

Mai, Kukka löytyy Tapettitalon valikoimista, suunnittelijaa ei muistaakseni sanota. Itselläni on ollut mallipala tuosta tapetista seinällä kuukausitolkulla, on niin kaunis että pitää ihailla ihan päivittäin :)

MariaK, Niittyleinikki on kyllä väritykseltään erilainen kuin muut. Ja luonnossa vielä kauniimpi!

Pellon pientareella, Kirsikkapuu on itselle kovin rakas tapetti jota muistan ihailleeni ihan siitä saakka kun tapeteista olen jotain ymmärtänyt. Mutta tähän tilaan ei sovi, ei vaikka kuinka koittaisin.

Kati, ei auta edes värin vaihto. Jokin tilassa tökkii, jotain on joko liikaa tai liian vähän. Tai molempia.

Joola, en ole nähnyt Karhunputkea koskaan isona pintana mutta kovasti toivoisin näkeväni. Jotain siinä tapetissa on, mikä miellyttää omaa silmää.

inkamaria, itse tykkään yhdistää maalattuja seiniä tapetteihin. Tapetit ikään kuin tuovat tilaan lämpöä ja elävyyttä, vastapainoksi maalatun seinän yksinkertaisuudelle. Ehkä jos asuisimme isommissa neliöissä voisin ajatella koko huoneen tapetoimista, mutta tällä hetkellä yhdisteleminen tuntuu parhaalta vaihtoehdolta.

Sirisan, minäkin tykkään Kirsikankukasta. Niin paljon, että yritän jo epätoivoisesti keksiä minkä seinän täällä sillä sitten voisi tapetoida. Olohuoneeseen se ei kyllä taida sopia, vaikka kuinka toivoisin.

Mannukka, Niittyleinikkiin minäkin olen päätymässä. Mies päätyi siihen heti, on kuulemma juuri oikea.

Usimarjaana, taitaa se miellyttää omiakin eniten. Saattaapi olla että joudun kohta pistämään lastenhuoneen uusiksi, jos se vaikka sinne sopisi ;)

Päivi, isoina pintoina eivät näytä sillä lailla sekavilta kuin pieninä pintoina. Ainakaan minusta :P Mutta makuja on monenlaisia, onneksi! :)

Helinä, eikö?! Tuo juuri taitaa olla valinnanvaikeuteni perimmäinen syy - kaikki ovat kauniita ja haluaisin valita ne ihan kaikki!

Laura kirjoitti...

Voi kääks, onpas sinulla hankala valinta - minä en uskalla sanoa mitään mielipidettä, pitäisi tosiaan varmaan olla paikan päällä näkemässä kyseinen tila..Oletkin ollut tosi ahkera kirjoittamaan nyt kun olet siellä "yssissesi" (olipas monta ässää), kiva lukea kuulumisia. Nyt olen minäkin ottanut uusia askelia virtuaalimaailmassa, perustin kerta pamauksella kaksi blogia, tervetuloa lukemaan, suomeksi www.metsansuloisinpaikka.blogspot.com ja på svenska www.prinsessanmeddoftarten.blogspot.com. Kuinkahan paljon noita blogeja mahtaa muuten Suomessa olla, minulle tämä "maailma" on vasta aukeamassa..

Marjaana kirjoitti...

Mielestäni Kirsikkapuu on ihanan tyylikäs ja kaunis tapetti. Minä valitseisin sen. Ja tajusin just, tuohan passaisi meidän olohuoneeseen paljon paremmin mitä entinen tapetti mikä meillä nyt on.

Karhunputkitapetin olen nänyt tapetoituna, valmiina huoneena ja minusta sekin tapetti on kaunis, ei livenä yhtään suttuinen. Mutta tosiaan vaatii sisustukselta aika paljon, että saa huoneeseen ilmettä. On aika vaalea.

Onnipuoti muuten täyttää viikonloppuna vuoden, Onnea <3

Inka kirjoitti...

Laura, kiva kun piipahdit. Piti heti käydä vasta-visiitillä - Onnea uudelle blogille! Varo vaan, blogimaailmaan jää helposti koukkuun ;)

Marjaana, olipa kiva kuulla kokemuksia tuosta Kahunputkitapetista. Se varmasti on livenä kaunis, mutta uskon kyllä tuon, että vaatii sisustukselta myös paljon.
Kiitos onnitteluista!! :)