13. lokakuuta 2009

kiitos Nigella!


Köhäisenä ja kuumeisena tekee mieli hieman helliä itseään. Kaiken yskimisen, valvomisen ja kipuilun keskellä tuntuu aivan oikeutetulta palkita kehoa ja mieltä kaiken sen sairastelun (niin oman kuin lastenkin) kestämisestä.
Kyseisen reseptin bongasin viime sunnuntaina nelosella pyörivässä Nigella Express -ohjelmassa (ja näyttäisi muuten tulevan huomenna keskiviikkona uusintana). Pikainen kurkistus kaappeihin ja kaikki ainekset näyttivät olevan koossa. Avot, kymmenisen minuuttia ja herkullinen jälkiruoka olikin jo uunissa.


Resepti löytyy alkuperäisessä muodossaan Nigellan omilta kotisivuilta, mutta nopsasti suomennettu versio vielä tästä alta:

2 x 415 g purkkipäärynöitä (omassa liemessä)
125g vehnäjauhoja
25g kaakaojauhetta
125g hienoa sokeria
150g pehmeää voita
1 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
2 tl vaniljauutetta (tai vaniljasokeria, mitä itse käytin)

Voitele vuoka ja lado valutetut päärynät siihen.
Sekoita ainekset (tehosekoittimessa) tasaiseksi massaksi
ja levitä se vuokaan päärynöiden päälle.
Paista uunissa 220-asteessa noin 30 minuuttia.

Alkuperäisessä ohjeessa oli leivinjauheen lisäksi myös vajaa teelusikallinen ruokasoodaa, jonka jätin itse pois. Lisäksi kostutin suklaista massaa pienellä lorauksella päärynämehua - se tuntui tekevän valmiista jälkiruoasta hieman kuohkeampaa.

Ja eikun herkuttelemaan!

1 kommentti:

ElsaIlona kirjoitti...

Katsoin kanssa ohjelman ja ajattelin kokeilla tätä. Nyt ei tarvitse edes etsiä ohjetta, kiitos!