3. joulukuuta 2009

'a soap factory'Meidän keittiöstä on muodostunut eräänlainen saippuatehdas - jos saippuaa ei ole juuri tekeillä tai kuivumassa, niin ainakin sitä suunnitellaan. Öljypulloja, eteerisiä tuoksuja, mausteita, mitä erilaisimpia saippualisukkeita pyörii niin pöydillä kuin tulee vastaan keittiönkaapeistakin.
Lempilisukkeiksi ovat muodostuneet kauraleseet, kamomilla, maito, kookoskerma, eteerinen ruusuöljy ja silkki. Ylläolevassa kuvassa on ihka ensimmäisiä maitosaippuoitani, missä on mukana myös muutama ruokalusikallinen luomukauraleseitä. 
Tuo vähintään neljän viikon odotusaika onkin ainut tylsä puoli minkä tästä uudesta ihastuksestani keksin. Tällä kärsivällisyydellä viikonkin odotus tuntuisi tuskalliselta, puhumattakaan useammasta.Vihreää savea ja silkkiä sisältävä kasvosaippua. Resepti tähän on sekoitus omaa luovuutta ja netistä löytämääni kasvosaippuan ohjetta. Mitäpä sitä hullaantunut ihminen tekisi odottaessaan, ellei lisää saippuaa?

12 kommenttia:

Eija kirjoitti...

Onhan tuo omatekoinen saippua parasta:)Silkki onkin uusi tuttavuus.

Parolan asema kirjoitti...

Tuoksuu hyvälle tänne asti, osaan kuvitella miten ihana saippuatehdas on käynnissä! Tuota ihailen, on vielä itseltä kokeilematta omat saippuat. Odotus on varmaan tuskainen ;)

piia-h kirjoitti...

oi mitä ihanuuksia olet tehnyt! saippuavillitys on vallannut tämänkin talon- kaikki tarjottimet ja yläkaappitilat ovat täynnä saippuoita tekeytymässä. viikonloppuna pääseen ensimmäisiä testaamaan- oih ja voih ihanuutta ja jännitystä

Kati kirjoitti...

Saippuanteko on kyllä ollut mullakin to do -listalla jo jonnin aikaa. Ihanalta kuulostavia (ja näyttäviä) saippuoita olet tehnyt.

Sanctuary kirjoitti...

Ihana tuoksuva porina varmaan käy kyökissäsi - aina olen halunnut minäkin saippuantekoa kokeilla, kiitos inspiksestä :)

Jutta kirjoitti...

Saippuatehtailu kuulostaa niin houkuttavalta, minullakin toivelistalla. Jänniä yhdistelmiä, tuoksuu varmasti ihanalta teidän saippuat. Mutta neljä viikkoa, se on kauhean pitkä aika!

Stormby kirjoitti...

Ja neljä viikkoa on vielä lyhyt aika, osa käsintehdyistä saippuaihanuuksista kypsyy puolen vuoden jälkeen vasta oikein hyväksi... mutta kun aina on uusia reseptejä tuloillaan, niin jaksaa odotella ;)

Bullukat kirjoitti...

Ihana harrastus. Pitäisi tutustua paremmin saippuantekoon.

Tuula kirjoitti...

Ihanan kuuloinen tehdas! Tuota olisikin joskus mukava kokeilla. Ensin kyllä pitää saada isompi asunto, että voi levitellä tuotoksiaan tekeytymään :D

Miia kirjoitti...

Miten teet noita saippuoita? Ois kiva nähdä/kuulla ohjeita ja vinkkejä. Ite tilasin kans kk sitten saippuamassaa, mutta se ei oo vieläkään tullut.. Sen jälkeen ajattelin etsiä netistä, miten sitä oikein tehdään :D Ei kai se niin kauheen vaikeeta voi olla, vai?

Inka kirjoitti...

Miia, ihan ensimmäiseksi lainasin kirjastosta Saara Kuhan saippua-kirjan ja luin sen läpi. Saippuan valmistus ei ole mitenkään vaikeaa, mutta tarkkana siinä toki täytyy olla. Lipeän kanssa eritoten. Netistä löytyy myös oma saippua-foorumi, mihin kannattaa tutustua. Sieltä löytää vinkkejä ja neuvoja vaikka mihin :)

Annika kirjoitti...

Moro. Tunnistan tuon vaiheen, mutta se menee ohi ;). Sitten kohta, kun saippuaa on joka yläkaappi ja taso täynnä, ei neljä viikkoa ole aika eikä mikään. Huomaat, että joku satsi on ehtinyt kypsyä kaksikin kuukautta, etkä ole muistanut sitä käyttää, joskus vain ohikulkiessa nuuhkaista. Älä siis huolestu, varsin ohimenevää ;).