16. maaliskuuta 2010

keskellä lumisadetta
Tänään tehdään kasvislasagnea ja paistetaan sämpylöitä. Lunta sataa sellaisella vauhdilla, että ei taida yksi pihan kolaus kerta riittää. Samaisesta syystä tälle päivälle suunnittelemani kirppisreissu saa jäädä huomiselle.

Löysin kirjastosta ison kasan vanhoja pitsikirjoja. Muutamat ihan sellaisia, että ne olisi kiva pyydystää omaankin kirjahyllyyn. Virkkausta on hieman aloiteltu, purettu kyllä enemmän kuin mitään muuta. Myös kaavapiirroksen seuraaminen tuottaa vaikeuksia, itse olen enemmän tottunut seuraamaan kirjoitettuja ohjeita.

Lapsille lupasin illalla lämmittää saunan ja kaivaa esiin mummolan kylpyammeet. Ne sellaiset muoviset. Tyttö mahtuu sellaiseen vain hädin tuskin, mutta se ei näytä kylpemisen riemua haittaavan.

5 kommenttia:

Kati kirjoitti...

Mä taas olen ihan hädässä kirjallisten ohjeiden kanssa virkatessani. Ne kuvat ovat mulle paljon havainnollisempia...

Ihanan näköisiä kirjoja olit lainannut. Mulla on muutama Mary Oljen vanha kirja, niissä on todella kauniita pitsejä.

täti kirjoitti...

Ihanan näköisiä kirjoja! Minäkin tykkään pitseistä; reunapitseistä, pitsiliinoista, peitoista. You name it! Kirppareilta niitä rohmuan. Omat hermot eivät (vielä) kestä itse tekemistä. Nyplätäkin olen koettanut...

Vilppumaan Erika kirjoitti...

Minäkin liputan kuvaohjeiden puolesta :) Kyllä niitä ajan myötä oppii tulkitsemaan sujuvasti, uskon niin. Mary Olkea löytyy mullakin muutama, ne on ihania liian monet, tulee runsaudenpula ideoissa!

Jonna kirjoitti...

Minullakin on muutama Mary Oljen kirjan hyllyssä, Mummon peruja. Pitsiä en ole kyllä virkannut, mutta Mummon tekeleitä meiltä kyllä löytyy. Olen tässä viime aikoina pohtinut, että uskaltaisiko noita heittää väripataan, kun muutamat virkkuut olisi muuten niin ihania, mutta värit tökkii.

Saunaan olisi ihana päästä!

Matroskin kirjoitti...

Ystäväni löysi roskiksesta pinon Oljen kirjoja ja toi minulle. En tajua miten joku voi tuosta vaan heittää sellaisia kirjoja roskiin. Ehjiäkin olivat.