30. maaliskuuta 2010

odottaen

Olo on koko ajan odottava. Kevättä, vihreyttä, lämpöä. Iltaa, aamua, huomista. Pääsiäistä, huhtikuuta, toukokuuta. Kovin levotonta, pomppivaa. Ajatukset eivät tarkennu mihinkään.
Pojan vatsatutkimusten tulokset tulivat. Missään ei mitään vikaa. Huojentavaa, ja ei. Lääkärin mukaan asia on nyt sillä selvä. Joillakin vatsa vaan on aina sekaisin.

12 kommenttia:

Vilppumaan Erika kirjoitti...

Tiedän niin hyvin tuon tunteen. Kun koko ajan miettii sen askeleen edemmäs, ajatus ei pysähdy rauhoittumaan ja se tuntuu ainakin minusta ahdistavalta. Jooga on auttanut, olen oikeasti oppinut vasta viime vuosina makaamaan ihan hiljaa ja hengittämään, se oli joskus hirveän vaikeaa! Harmillisesti en nykyään ole joogakoululle päässyt, ja kotona en osaa vielä joogata oikein..

Kurja kuulla, että lääkäri on nostanut kädet pystyyn. On varmasti lohduton olo, kun ei voi lapsen oloa helpottaa. Kovasti jaksamista toivotan, ja parempia aikoja!

Anonyymi kirjoitti...

"Joillakin vatsa vaan on aina sekaisin". Noinko sulle sanottiin? Mä olen kohta 30 ja kärsinyt lievistä vatsaongelmista niin kauan ku muistan. Nyt ovat pahenemaan päin ja ajattelin tutkituttaa asiaa, mutta en tiedä kestäisinkö jos mulle sanottais että "se nyt vaan on näin, sori". Vaikka närästys on lievää niin kokemuksesta voin kertoa että pitkällä ajalla se on kuluttavaa. Puhti juuri mainitsi blogissaan Helicobacter pylori:sta ja sitäkin ajattelin pyytää tutkittavaksi.

Kaikkea hyvää pojallesi, en tiedä minkä ikäinen hän on mutta toivon todella että aika helpottaa ongelmaa.

-Henna.J.

Inka kirjoitti...

Erika, joogan olen itsekin huomannut auttavan. Pahimpaan levottomuuteen jo ihan ulkoilukin. Nyt kun on ollut kipeänä, niin ei ole oikein edes ulos päässyt - ehkä levottomuus osittain selittyy silläkin.

Henna, juuri noilla sanoilla lääkäri asian kuittasi. Kun ei mitään löydy, niin sitten asialle ei mitään voi.. Meidän onneksemme poika ei itse vaivasta juuri tunnu kärsivän, eli kipuja ei ole mutta vatsa on koko ajan sekaisin. Turhauttavaa!
Toivon sinulle sydämestäni hyvää ja asiantuntevaa lääkäriä, vatsavaivaisena, olivat ne vaivat sitten kuinka 'lieviä' tahansa, ei todella ole kiva olla.

Jonna kirjoitti...

Mahavaivat on kyllä tosi kurjia ja jotenkin luulen, että ne jättää jäljen jonnekin syvemmälle, vaikkei juuri sillä hetkellä vaivaisikaan. Meillä Haitulalla on joskus ollut kova maha ja vieläkin välillä muistelee sitä, vaikka silloin oli ihan onneton pieni tirppana, kun ongelmia oli.

Jotkut sanoo, että hiiva olis pahasta mahalle. Ja homogenoitu maito. Minulla (eikä muullakaan meidän sakista) ei maha kestä yhtään normi maitoa, luomulinjalla ollaan siinä.

Kati kirjoitti...

Mä kyllä myös ihmettelen, jos lääkäri ihan tosissaan nosti kädet tyynesti ylös. Koska tuskin noin pieneltä on vielä edes ehditty kovin montaa vaihtoehtoa sulkea pois... Toivottavasti löytyisi helpotus vaivaan.

Kaipa tuo kevät jotenkin tekee levottomaksi. Itselläni ainakin tuntuu olevan koko ajan ajatus menossa kaukana edellä.

sade kirjoitti...

odottava mieli on täälläkin. kevättä, aurinkoa, lämpöä, hiekkaa, ruohoa, lehtiä, kukkia, kesää...
Kurjaa kun lääkärissä ei selvinnyt mikään. voimia.

Inka kirjoitti...

Jonna, hiivan ja homogenoidun maidon vähentäminen on meilläkin käynyt mielessä. Samoin ollaan tarkkoina mitä lisäaineita ruoassa on, yritetään pitää ne ihan minimissä. Hankalaa tämä on tietysti myös siksi, että itsekään ei huomata että mikään tietty ruoka-aine aiheuttaisi erityisesti vatsavaivoja. Niitä vaan on tasaisesti koko ajan.

Kati, lääkärin asennetta ihmettelen myös. Alkuun kuitenkin oli sitä mieltä, että jos näissä tutkimuksissa ei selviä mitään, niin pitää miettiä mitä sitten tehdään. Ilmeisesti mietti jo.

sade, tänään huomasin jo ensimmäisen vihreän maatilkun paistavan. Sammaltahan siinä, mutta v i h r e ä ä! :)

neidonhiuspuu kirjoitti...

Esim. viljatkin voivat aiheuttaa massujuttuja. Kannattaisi kokeilla jättää ne vaikka viikoksi pois ja katsoa paraneeko tilanne.
Hidasta ja rasittavaa on testata ruoka-aine kerrallaan, mutta jos pitää päiväkirjaa, vähitellen löytyvät kyllä ne oloa hankaloittavat.

neidonhiuspuu kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
neidonhiuspuu kirjoitti...

Anteeksi, sähläsin kommentin toistamiseen ja poistin

Inka kirjoitti...

neidonhiuspuu, lääkäri oli kait vilja-allergiatkin ottanut eikä niissäkään mitään huomautettavaa. Ehkä silti kannattaisi kokeilla itsekin vielä, eipä siinä mitään häviäkään.

Jenni kirjoitti...

Täysin ulkopuolisena ja äkisti blogiisi eksyneenä mainitsen vain tässä, että eräs tuttu sai lapsensa vatsan kuntoon kun jättivät kaikki maitotuotteet (kokeilivat luomua myöhemmin ja se muistaakseni toimi), valkoisen sokerin, vehnäjauhon ja hiivan pois ruokavaliosta. Mutta yksilöllisiä juttujahan nämä ovat.

-Jenni