8. marraskuuta 2007


Postin mukana on tullut muutama uusi kirja. Ihanaa! Pari neulekirjaa sekä monissa blogeissa esitelty Jane Brocket'n The Gentle Art of Domesticity. Kirja on kerrassaan hurmaava. Uskon siitä olevan tulevana talvena paljon iloa.
Niin, ne neulekirjat. Ensimmäisenä mainittakoon Catherine Tough'n Easy knits for little kids, johon ihastuin heti. Itse asiassa ihastuin siihen jo netissä näkemieni kuvien perusteella, eikä kirja tuottanut pettymystä livenäkään. Ohjeet ovat simppeleitä, jotkut ehkä jopa aavistuksen liian simppeleitä (no joo, kuinka monta kaulahuivin ohjetta sitä yhteen kirjaan tarvitseekaan laittaa...) mutta iloinen ja värikäs ulkoasu sekä toteutus korvaavat moiset pikku jutut.
Ja sitten ne suosikkipalani: yllätys yllätys, pari suloista mekon ohjetta.

Liivimekko, ja ohje näytti ihanan simppeliltä. Tämä näyttäisi kerrassaan hauskalta meidän peikkotytön päällä.

Ja tämä -- hieno!

Tällainen patja olisi käytössä varmasti kullanarvoinen. Takapuolella soma puuvillakangas ja etupuolella pirteät raidat. Sopisivat muuten hyvin sekä tytön huoneen sisustukseen, että tänne olohuoneen värien sekamelskaan.

Ideoita, ideoita. Koskahan saan aikaiseksi toteuttaa niitä...

Jatketaan toisella kerralla jäljelle jääneistä kirjoista (Emma King: 25 more bags to knit & Rowan Magazine #12). Yhteen postaukseen ei taida olla järkevää laittaa kymmenittäin kuvia kaikista niistä silmää miellyttävistä malleista mitä taas olen näistä löytänyt...

5 kommenttia:

TiinaR kirjoitti...

Voi apua, mun on pakko saada tuo Catherine Tough'n Easy knits for little kids. Vai lieköhän sitä saa suomesta ollenkaan? Toivottavasti :)

Myöhästyneet onnittelut poikavauvan johdosta!

inkivääri kirjoitti...

Kiitokset onnitteluista!

Mä tilasin oman kappaleeni luotto-nettikirjakaupastani, nimittäin AdLibrikselta. Sieltä pitäisi löytyä :)

Kate kirjoitti...

Multa löytyy tuo samainen kirja ja tykkään siitä kyllä kovasti... tosin en ole vielä (puolessa vuodessa) ehtinyt toteuttamaan siitä mitään :)

s a n s k u :) kirjoitti...

Ihana tuo neulemekko!! Laita niin monta kuvaa kun haluat. :)

tiuku kirjoitti...

Ihania neule unelmia! Itse jossain näin saman kuvan neulemekosta, joka olisi kyllä tosi söpöinen!
Tykkään kovasti Rowanin neulemalleista.Ovat niin kauniisti kuvattu ja esitelty. Harmi vain että ohjeet ovat englanniksi.
Olen kyllä harkinnut lehden tilaamista vaikka vain kuvian ja unelmien vuoksi.