24. tammikuuta 2008

Kummitytön torkkupeitto valmistui viikonloppuna, ja luovutettiin uuden omistajansa haltuun. Peitosta tuli omasta mielestäni oikein kiva: pehmoinen ja nätti. Valitettavasti näin pimeinä päivinä en siitä(kään) saanut mieleistäni kuvaa, mutta alla olevasta kuvasta saa nyt edes jonkinmoisen käsityksen.
I finished my niece's blanket last weekend, and it turned out quite nicely. Soft and sweet. Unfortunately the days are so dark in here at this time of year, so I did not get a good photo of the blanket. The one below gives you some idea of how it turned out.Koukussa ollaan, se on varmaa! Ripple Blanketin lankoja odotellessa (ja eihän niitä ole vielä edes tilattu) halusin kuitenkin virkata jotain, ja jotain peittoa nimenomaan. Niinpä nopea sukellus lankaröykkiöihini ja sieltä mukaan kaikki joutavat langat. Pääasiassa kasa koostuu 7veljeksestä ja Jannesta, mutta mahtuu mukaan jokunen kerä Ainoa, Isoveljeä, Maijaa sekä edellisen peiton 'jämälangat'. Taidan lankojen suhteen olla pikkuisen snobi, kun en tahdo noille sekoitelangoille keksiä koskaan mitään neulottavaa vaan suosin mieluummin 'puhtaita' luonnonkuituja. Mutta tähän projektiin ne käyvät oikein mainiosti, saan samalla kulutettua lankavarastoa sekä pidettyä kiinni tammikuun ostolakosta.
But I'm hooked, that's for sure! As I still have not ordered the yarns for the Ripple Blanket, I had to came up with another project for now. I went through all my piles of yarn, and pulled out all those that I did not have anything specific planned. These yarns are just perfect for this project, this way I get some room for new yarns and I can keep my 'Don't buy anything' January.

Leveyttä peitolle tulee 130cm -- hieman enemmän mitä suunnittelin, mutta parempi näin päin. Lopullinen pituus varmistuu tietysti vasta peiton ollessa valmis, mutta tarkoitus on tähdätä johonkin 180cm mittaan. Virallisesti tästä on tulossa tytön oma peitto, mutta kaikella todennäköisyydellä siitä tulee, ainakin toistaiseksi, torkkupeitto olohuoneen sohvalle. Kulutuksen kestävyys on iso plussa kaiken elämisen keskellä (eläimet mukaan luettuna) joten ehkä nuo sekoitelangat tässä tapauksessa ihan puolustavat paikkansa.
The blanket's width is about 130 cm, a bit more than I had planned but that's ok. I'm aiming 180 cm at length, then it would be enough even for a adult. Officially this blanket is for my daughter, but I'm guessing that it will used mostly in the living room. At least for now.


Peiton alta pilkottavat kirjat esittelen seuraavassa postauksessa, en niistä ole aiemmin huomannut puhuakaan. Mutta sanat sisustus ja japanilainen antavat niistä kyllä aika hyvän kuvan... ;) Nyt linssikeiton äärelle, mukavaa torstain jatkoa kaikille!
Those books showing under the blanket are something for next time. I can't believe that I have not mentioned them before! The words home decoration and japanese will give you a pretty good idea what I'm talking about... ;) Now it's time for some lunch, see you soon!

17 kommenttia:

isoinpapu kirjoitti...

Ai että kyllä alkaa tehdä mieli tarttua virkkuukoukkuun! Taisin vain jo viime talvena virkata suurimman osan jämälangoista juuri raitapeittoon. Se on kyllä paljon harmahtavampi, semmoinen räsymattovärityksinen, kuin tuo ihana heleys.
Hienoja peittoja.

Kate kirjoitti...

No samaa mietin edellisen kirjoittajan kanssa että voi, pitäisikö itsekin alkaa virkkaamaan. Aivan ihania peittoja!!!

helmineiti kirjoitti...

Oikein suloinen tuo kummityttösi uusi peitto, juuri tuon värisen voisin itsekin haluta sohvalle lämmittämään. Ihanan pirteä myös tuo toinen tekeillä oleva. Ihan uteliaisuuttani kyselen, kuinka kauan tuohon ylimmäiseen peittoon meni aikaa, noin about?:)

Kanerva kirjoitti...

Olisi kyllä ihana saada virkattu tai neulottu peitto.

Nuo on kauniita. Mulla jää aika vähän jämälankoja :/ joten hommaa varten pitäisi ihan hankkia langat.

Inkivääri kirjoitti...

Mukavanvärisiä peittoja on tulossa sinulla:) Tein puuvillalangasta sen aaltopeiton, pituutta ehkä 145 senttiä ja lankaa meni toista kiloa pitkästi yllättäen - tuli melko hintava viltti siitä8]

Inkivääri kirjoitti...

Periferian Inkivääri siis tuo edellinen:)

Eijan kudontaputiikki kirjoitti...

Kaunis peitto kummitytöllesi:)

Liivia kirjoitti...

Kirkas peitto on ihana!!!
Tuollainen olisi superkiva tehdä, mutta sama vika kuin Kanervalla, ei jää jämiä. Tai on yhdet mutta menossa just jämämekkoon.

Liivia kirjoitti...

Kirkas peitto on ihana!!!
Tuollainen olisi superkiva tehdä, mutta sama vika kuin Kanervalla, ei jää jämiä. Tai on yhdet mutta menossa just jämämekkoon.

Merruli kirjoitti...

Tuo kirkas kelpaisi kyllä meidänkin sohvalle heti! Edelliskesänä virkkasin puuvillalangoilla tyttärelle vauvapeiton, mutta sen jälkeen ei näistä käsistä ole virkattua peittoa syntynytkään, eli olisikohan taas aika, jämälankojakin löytyis...

inkivääri kirjoitti...

isoinpapu, tykkään hirmuisesti tuosta raitapeitostasi! Mua alkuun hirvitti tehdä näinkin värikästä peittoa, mutta niin kuin mies totesi, värikäs on peiton saajakin :) Hyvä näin, ja näyttäähän tuo nätiltä - ainakin vielä.

Kate, mä itse aivan hämmästyin kuinka helppoa ja nopeaa tämä on! Näitä pitää tehdä useita, jahka vaan langat riittävät :)

helmineiti, tuohon pikkuisen peittoon (koko suurinpiirtein muistini mukaan 60 x 80) meni viitisen iltaa. Suurin työ tuntui olevan kaikkien lankojen päättelyssä, äh kuinka kurjaa hommaa se onkaan!

Kanerva, mun kieroutuneelle mielelleni kaikki *oikeat* syyt ostaa lankoja ovat vain tervetulleita. Nolompaa on kun aina ostelen lankoja joille ei ole käyttöä suunnitelmissa...

Inkivääri, puuvillainen peitto on varmaan hieno! Eihän nämä peitot halvoiksi tietystikään tule, mutta toisaalta ovatpa itse tehtyjä ja aikaa kestäviä. Toivottavasti ainakin :)

Eija, kiitos :)

Liivia, mies toivoo ettei meilläkään toiste löytyisi isoon peittoon jämälankoja. Joku roti pitää kuulemma olla langoissakin. Ihme tyyppi!

Merruli, eikös tämmöinen helppo puuha ole juuri omiaan talven pimeisiin iltoihin, kun istuu sohvalla ja odottaa kevättä? :)

s a n s k u :) kirjoitti...

Yritin tanne laittaa linkin muttei onnistunut... Joten... Mun blogilta loytyy linkki kaulahuiviin jota ei tarvi kutoa. Pelkilla solmuilla kiva! Ajattelin kertoa sulle kun minusta tuntuu etta tykkaisit siita.

Mirva kirjoitti...

Kauniita peittoja:) Ylemmässä varsinkin tosi kauniit värit.

Iiriskukka kirjoitti...

Oih ja voih,kuinka ihania!Nyt mulla on kamala virkkauskuume.Kohta kaivan virkkauskirjan esiin ja alan opettelemaan:)

*Marie* kirjoitti...

Lovely plaid:))) I wish a had the time at the moment to make some. But some day I promise:o) have a noce weekend!!!..*Marie*

inkivääri kirjoitti...

sansku, kiitos vinkistä! Kävin heti kurkkimassa blogissasi :)

Mirva, kiitos! :)

Iiriskukka, kiitos :) En minäkään ollut virkannut sitten kouluaikojen, mutta nopsastipa muistia virkisti ja oppi uusiakin juttuja. Virkkaus on tosi kivaa! :)

Marie, thank you for your kind words. So nice that you dropped by :)

Lissu kirjoitti...

Söpöt peitot!