18. marraskuuta 2008

tonttu


Tomten Jacket (linkki Ravelryyn) Jussille. Ihana, ihanampi, ihanin. Mikään ottamani kuva ei onnistunut näyttämään kuinka ihana ja hauska tämä takki pienellä lapsella on. Joten tyytykäämme näihin. Lankana Pirtin Kehräämön hahtuva ja Sandnes Garn Fritidsgarn, vitosen puikot. Edessä neljä puunappia.
Meidän pieni menninkäinen.
Ja Siirille pitää tehdä omansa, tottakai. Värit vielä harkinnassa, joku muu kuin oranssi-ruskea-keltainen-vihreä hakusessa. Ehdotuksia otetaan vastaan!


Ai niin, piti ottamani sanavahvistus käyttöön kommenttilootassa. Roskaposti räjähti käsiin viikonloppuna. Menee varmaan loppuvuosi että saan kaikki roskat siivottua vanhoista postauksista. Äh!

13 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Voi kun on ihana!

Iiriskukka kirjoitti...

On kyllä Ihana!Mulla olis tuota hahtuvaa jemmassa.Yhteenaikaan tein niistä villavaippahousuja,mutta voihan hahtuvasta tehdä paljon muutakin.

Iiriskukka kirjoitti...

Lisään vielä,että tein valmiiksi joku aika sitten tytölleni samantyylisen fritidsgarn langasta, huovutin sen pesukoneessa. Ei onnistunut ei,takista tuli liian leveä.Kyllä harmitti!

Anonyymi kirjoitti...

Miten olisi lämmin punainen :-) tai vahva violetti? Ihania ohjeita, kiva kun jaksat linkittää ohjesivuille. Tekisi niin mieli itsekin aloittaa kudonta, mutta pitäisi ensin tehdä ompelutyöt pois alta (eikä viettää aikaa blogien parissa).

Liivia kirjoitti...

Mikä villatakki-ihanuus ja pallero siellä sisällä!

Merruli kirjoitti...

Tomtenia olen minäkin haikaillut puikoille. Ihanaisen teit ja kovin kauniin vihreän. Violettia minäkin tytölle ehdottelisin.

Inka kirjoitti...

Kirsi, kiitos!

Iiriskukka, mä olen ihan hahtuvahullu. Käytän sitä aina kun vaan mahdollista :)

Anonyymi, violetti onkin hyvä ehdotus, kiitos!

Liivia, varsinainen tonttulapsi :)

Merruli, kiitos ja tuo violetti on totta tosiaan loistava ehdotus. Nyt vaan hahtuvapinoa kaivelemaan!

violet kirjoitti...

Ihana!
Violet ehdottaa violettia!

emäntä kirjoitti...

Ihana tonttu=)

isoinpapu kirjoitti...

Takki on aivan ihana! TYkkään tuosta vihreästä kamalasti.

Violetti mullekin jotenkin tuli mieleen, tai sitten sellainen vähän harmaa sininen, vaaleahko, murrettu, epäsininen. Vähän niinkuin "jään läpi"- sininen.

Anonyymi kirjoitti...

Voisitko kertoa mistä tuon ihanan tonttusen takin ohjeen saisi? Näyttää niin mukavalta että haluaisin itsekin kutoa sellaisen. Mari

Inka kirjoitti...

violet, kyllä mä alan kallistumaan tuon violetin puoleen. Se olisi ainakin jotain uutta ja erilaista. Piristystä!

emäntä, kiitos :)

isoinpapu, mä tykkään kanssa noista väreistä kovin. Sähläsin ja vehtasin niiden kanssa vaikka ja kuinka, mutta lopputulos on kyllä just eikä melkein :)
Tuota sinistä jäin miettimään, ja luulenpa että jotain kuvailemaasi väriä pitäisi saada puikoille. Mutta ehkä itselle? Saapi nähdä!

Mari, tonttutakin ohje löytyy Elizabeth Zimmermannin kirjasta "Knitting without Tears", löytyy helposti vaikka Adlibris'ksen kautta :)

Kate kirjoitti...

Voi miten ihana. Mulla on Tomten ollut kesästä asti 'viittä vaille valmis' mutta langan lopputtua kesken meni into koko työhön. Nyt kun mä näin tämän niin tilasin lisää lankaa, jospa se sittenkin valmistuu joskus. Kiitos inspiksestä :)