18. joulukuuta 2008

vinkkejä kaivataan


Harkinnassa olisi uusi kamera. Ihan kunnon järjestelmäkamera, sellainen millä olisi hyvä harjoitella ja opetella järjestelmäkuvaamisen saloja. Mielelläni kuulisin vinkkejä ja mielipiteitä kameroista, käyttökommentteja jo hyväksi havaituista. Omat aatokset ovat tällä hetkellä rajautuneet kahteen vaihtoehtoon: Nikon D80 ja Canon EOS 450D. Liikkeessä on käyty tunnustelemassa ja nämä kaksi tuntuivat omaan käteen parhaimmilta. Ainakin tässä hintaluokassa.. :P
Etukäteen jo kiitokset jos ehdotuksia jaksatte antaa!

26 kommenttia:

Miia kirjoitti...

Minä "saan" joululahjaksi tuon Canonin. En ole vielä ehtinyt sitä kovin suuresti kokeilemaan, muutamia räpsyjä sieltä täältä. Vaikka meillä oli ennenkin Canonin pokkarikamera, on noissa valikoissa ja "käyttöjärjestelmässä" hieman opettelemista tosin myös paljon samaakin. Käteen tuo Canon tuntuu tosiaan sopivalta ja innoissani jatkan opettelua. Ei ollut ongelmia ohjelmien asentamisessa koneelle ym.

Inka kirjoitti...

Kiitos Miia. Käteen tuo Canon tuntui kyllä hyvälle, ainut mikä minua hieman häiritsi oli se, että nappulat tuntuivat olevan minun sormilleni hieman hankalasti aseteltuna. Nikonissa ne taas olivat ikään kuin "luonnollisemmin".

miiah_ kirjoitti...

Mulla on itsellä canon eos 400d. Monella ystävällä on tuo Nikon ja täytyy sanoa, että heidän kuvansa näyttävät aina paremmilta. Ehkä se on kiinni kuvaajasta, en tuota kovin hyvin osaa käyttää xD Canon eso 450d:ssä on ainakin plussaa se, että pystyy katsomaan kuvaa siitä isolta näytöltä (nestekidenäyttö?), kun taas tuos 400d:ssä ei.

Inka kirjoitti...

Tuo suoranäyttö (tai mikä sitten liekin) on kyllä plussaa. Tosin uskoisin pärjääväni ilmankin.
Osaisikin nähdä eteenpäin niin että tietäisi mitkä seikat loppujen lopuksi on ne itselle tärkeimmät. Jo helpottuisi valinta :)

Liivia kirjoitti...

Enpä ole kuvannut Nikonilla kuin joskus ennen digiaikaa (eka kamerani oli Nikon), mutta nyt tekis mieli kokeilla kun luin tuon Miian jutun.

Luulen, että kummatkin on yhtä hyviä vehkeitä. Itse kulutan jo toista digijärkkäriäni, mutta en ole koskaan pohtinut mallia. Olen näyttänyt kaupassa vain sormella, että toi. Ostopäätös minuutissa ja nappuloita kokeilematta. Jotenkin asia on ollut mulle päivänselvä.

Inka kirjoitti...

Liivia, tuo varmaan olisi paras valintatapa. Kun sitä alkaa näin edestakaisin kääntämään, ei tule hullua hurskaammaksi.
En tiedä mistä johtuu, mutta jotenkin Nikon tuntuu paremmalta vaihtoehdolta. Paremmalta siis itselle, siltä ensimmäiseltä vaihtoehdolta. Saas nyt nähdä.

Ansku kirjoitti...

Minä sanoisin, että luota sitten siihen tunteeseen ja osta Nikon!

violet kirjoitti...

Mulla on Canon eos 40 D ja suurin syys miksi valitsin Canonin (mietin Nikonia...) oli se, että se tuntui tutummalta kouraan kun mulla on ollut Canon filmijärkkäri.
Ettei tästä kai paljon apua ollu...

Inka kirjoitti...

Ansku, hyvin sanottu. Oikea potku persauksille :)

violet, oli apua. Paljon on miettimistä aiheuttanut se, että miksi valitaan toinen toisen yli? Että onko joku sellainen ominaisuus esim. Canonissa, mitä Nikonilla ei ole ja minä en sitä ominaisuutta osaa nyt ollenkaan ottaa huomioon. Nimittäin suurin osa suositteluista mitä olen saanut, on ollut nimenomaan Canonista.

Kati kirjoitti...

Mä olen ymmärtänyt, että ammattipiireissä noi Nikonit on kyllä arvostetumpia. Canoneissa ei ole siis mitään varsinaista vikaa, mutta merkkinä Nikon vaan on parempi. ;) Mun yksi tuttavani, joka kuvaa ammatikseen ja suosi ennen Canoneita osti jonnin aikaa sitten Nikonin ja on kylllä hehkuttanut sen toimivuutta aika aktiivisesti. :)

Inka kirjoitti...

Kati, eli valitsen kumman vaan olen mitä luultavammin tyytyväinen. Ainakin niin kauan että olen ammattikuvaaja ;P Heh.

Hannis kirjoitti...

Moikka!

Kiitos Inka kommentista blogissani :-)

Järkkäkamerasta sen verran, että itse runko kunhan on kohtuullinen, vielä tärkeämpi osa on se, millainen objektiivi sinulla on. Eli kannattaa ottaa huomioon, ettei ihan perusrungon mukana tulevalla putkella vielä hurjan kauheasti ole noita käyttöominaisuuksia... Hyvä obiska voi maksaa saman verran kuin runko, mutta onpa oikeasti hintansa arvoinen!

Itse haaveilen Canon 5D -kamerasta, mutta toistaiseksi kuvailen Canon 40D:llä, kokoelmissa 3 objektiivia eri käyttötarkoituksiin. (5D on jo sellainen 3000e arvoinen hankinta, johon toistaiseksi ei ole rahkeita rahallisesti.)

terkuin Hannis

Hannis kirjoitti...

Itse jatkuvasti ammattikuvausalalla työtä tekevänä tiedän sen, että SUURIN osa kuvaajista käyttää digikamerana Canonia. Se on hinta-laatusuhteessa aika hyvä hankinta. Muut eivät ole ammattipuolella digijärkkäreissä vielä samalla tasolla. Näin ainakin haastattelemiani kuvaajia jos on uskominen, kyseessä noin 6 kuvaajan otos, kenen kanssa teen töitä. JOkaisella Canon.

Inka kirjoitti...

Hannis, näin olin vähän päätellytkin: ensin ostetaan runko ja sitten aletaan miettimään millä objektiivilla sitä runkoa käytetään. Jahka tuleva kamera on hieman tutumpi, on vuorossa sitten kunnon objektiivin hankinta. Öö, tai sitten kun kamera on tutumpi ja on rahat säästettynä :P

Suvi kirjoitti...

Itselläni Nikon, kylläkin D40, joka minulle aivan riittävä. Valinta oli minulle selvä, sillä isälläni, serkullani ja ystävällä on Nikon joten voin heiltä lainata "osia" tarvittaessa. Ja he kaikki ovat ammattikuvaajia ja erittäin tyytyväisiä. Omaan käteen tuo Nikon myös tuntui sopivimmalta, nappulat oikeilla paikoillaan heti. Toki kaikkiin oppii käyttämällä. Tuo D40 on myös siksi kiva, että on melko kevyt ja pieni. Mutta kaikillahan on silti omat mieltymykset.

Inka kirjoitti...

Suvi, samaan kiinnitin Nikonissa huomiota: että nappulat olivat ikäänkuin oikeilla paikoilla. Laite tuntui omaan käteen tehdyltä :)

Anna kirjoitti...

Mun käsityksen mukaan molemmat ovat oikein hyviä kameroita, varmasti täyttävät tarpeesi ja jättävät tilaa kehittymiselle.

Osta se, joka tuntuu käteen sopivalta ja muuten oikealta. Mä himoitsen Canonin 50D:tä, siksikin että meidän vanhat Canonin lisävarusteet sopivat suoraan siihen, siinäkin säästää pitkän pennin kun ei tarvitse alkaa uusimaan salamaa ja jalustoja.

Inka kirjoitti...

Anna, kiitos :) Eikä sen kameran mikään ekstra-paras-huippu tartte ollakaan, vaan nimenomaan noin että se täyttäisi ne tarpeet mitä on ja vielä jättäisi kasvun varaakin.

mimmu kirjoitti...

Mulla on kokemusta canonin vanhasta EOSista, ei digistä ja nyt nikonin D40stä. Tuo Nikoni on kyllä tosi jämäkän oloinen käteen ja pienempikin.. Minä olen kyllä siihen nikoniin rakastunut :)

Inka kirjoitti...

mimmu, rakkausviestit aina kelpaa :) Onko tuossa d40'ssa jotain sellaista ominaisuutta mitä siihen kaipaisit lisää? D60 ymmärtääkseni on d40:n ja d80:n väliltä mutta siinä oli sellaisia "puutteita" mitkä tuntui itselle isolle asialle että päädyin enemmin tuohon D80:n.

Liivia kirjoitti...

Apua, mulle tulee ihan hullu tunne kun täällä puhutaan kaikista kameran ominaisuuksista. Itse en ole edes kummemmin ikinä ajatellut niitä.

Kun sirryin Canonin filmijärkkäristä digijärkkäriin, käytän edelleen niitä samoja juttuja, mitä filmikamerassakin tuli käytettyä. En ole edes vaivautunut tutustumaan tuon ominaisuuksiin. En sitten kai tarvitse niitä, tai en ainakaan tiedä tarvitsevani.

Olen ollut varmasti maailman helpoin kameranostoasiakas:):)

Koska Nikon istui paremmin hyppysiisi, minäkin sanoisin, että ota se. Tuskin siinä on mitään, mikä aiheuttaisi katumista.

design inkamaria kirjoitti...

minulla on nyt vajaan vuoden ollut Nikon D40X, ja olen ollut siihen tositosi tyytyväinen!

Inka kirjoitti...

Liivia, älä huoli. Mä olin ostamassa tätä kameraa sen perusteella mikä näyttää kivalta.. Kunnes mulle todettiin että ehkä sitä kannattais harkita pikkaisen enemmän. Mä oikeasti ajattelin, että otanpa minkä vaan, niin siihen olen tyytyväinen. Ja mitä enemmän tätä asiaa on miettinyt, sen vaikeammaksi se tuli. Joten meinaan nyt ottaa sen, mikä tuntui käteen parhaalta (ja näytti musta parhaalta :P)

design inkamaria, kiva kuulla :) Mä uskon, että olen myös tyytyväinen - jahka opin kameraa käyttämään :P

mimmu kirjoitti...

mä olen NIIN aloittelija, että mulle riittää tuokin vallan mainiosta - sain sen verran hyvän diilin, että hinta (alle 400 salaman kanssa) päätti kaiken puolestani :) mitä vertasin sitä D60:iin niin erot oli pikselimäärässä ja näytössä - molemmat näille meikäläisen tarkoitukselle aika merkityksettömiä :)

Usi kirjoitti...

Varmasti kummatkin ovat erinomaisia, itse ottaisin Canonin... Jään haaveilemaan...

Inka kirjoitti...

Kiitos vielä kaikille. Päätös on tehty ja Nikon D80 saadaan haettua vielä ennen joulunpyhien alkua :) Saatte siis pitkät ajat kärsiä mun harjotuskuvieni parissa ;)
Kiitos kaikille, teistä oli iso apu!