2. helmikuuta 2009

silloin kun äiti oli pieni...

piirustus albumin sisäkannessa


kevät -43, Äiti ja Mamma


kevättalvi -44 ?, Äiti ja Taata


Äiti, -45

Äiti, -45/-46

Osa albumin kuvista on aikojen saatossa hävinnyt. Onneksi moni on vielä tallessa. Pitääkin muistaa pyytää äitiä kirjaamaan kuvien yksityiskohtia ylös. Missä esimerkiksi tuo alin kuva on otettu? Ovatko nuo omat rattaat? Ehkä ihan uudet? Kuka kuvan otti, Taatako?

11 kommenttia:

hiiriemo kirjoitti...

Ihania kuvia! Minä löysin anopin äidin lapsuuskuvan vuodelta 1903 ja se on kyllä kanssa tosi aarre. Teetätin esiäidin kuvasta kopiot kaikille lapsilleni ja yhden pienen kuvan kehystin kirjahyllymme reunalle. Pieni tyttö kuvassa on jotenkin niin liikuttava, vaikka en mieheni mummoa koskaan ole itse tavannutkaan. Voi kun pääsisi aikakoneella menneisyyteen!

Liivia kirjoitti...

Onpas kaunista! Tuo piirroskin, huh.
Hyvä idea haastatella vanhempiaan näiden lapsuudesta, nyt kun he vielä muistavat.

*Katinkainen* kirjoitti...

Vanhoissa kuvissa silmä etsii jokaisen yksityiskohdan ja napsii ja herkuttelee pitkän tovin ihanuuksia!!!<3<3<3
Ei voi muuta kuin naatiskella ja ihastella!!!
Tuo alin kuva on huippu!!!!=O)

Suvi kirjoitti...

Vanhoja kuvia on niin ihana katsoa. On kyllä tärkeetä, että kuviin merkataan jotain ylös, muuten ne asiat unohtuu kokonaan.

violet kirjoitti...

Ovat ihania.
Oma äitini on muutamia vuosia vanhempi, mutta kovin samanlaisia kuvia on hänestä.
Isästä ei sen sijaan juurikaan kuvia ole. Heillä ei ollut kameraa, eikä kuulemma juuri kenelläkään muullakaan lähiympäristössä.
Olivat paljon köyhempää porukkaa kun äitini perhe.

Inka kirjoitti...

hiiriemo, kuulostaa ihanalta. Pitäisi varmaan itsekin näistä kuvista suurennuttaa joku, vaikka lahjaksi kaikille lapsenlapsille.

Liivia, harmittaa kamalasti ettei äitini haastatellut omaa äitiään silloin, kun mamma vielä muisti. Viimeisinä vuosina dementia vei muistot, ihan pieniä hetkiä lukuunottamatta.

Katinkainen, alin kuva on melkein omakin suosikki. Tai sitten tuo ylin jossa niin mainio vauvan hymy :)

Suvi, nyt jo äidin kaapista löytyy vanhoja albumeita mistä hän ei itsekään oikein tiedä keitä kuvissa on. Harmillista.

violet, meillä sama juttu. Isästä on pari hassua kuvaa, suloisia tosin nekin mutta niitä on niin kovin vähän. Samaisesta syystäkin, ei ollut rahaa juuri sellaisiin "hömpötyksiin" käytettäväksi.

Sanctuary kirjoitti...

Ihan aiheen vierestä - huomasin, että sinulla on lehtipinossa Lula - saako sitä ihan Suomesta? Joissakin blogeissa on tuota hehkutettu ja kovasti haluaisin tutustua!

Anonyymi kirjoitti...

Kuvista tuli mieleen, että täällä harvinaisen pöhkö bloggaaja, yritän laittaa bloggerin kautta blogia pystyyn ja muuten homma ok, mutta jo yhden kuvan jälkeen tulee ilmoitus että koko tila on käytetty.

Löydän ohjeista vain polun, jossa lisätilaa voi ostaa, mutta teenkö nyt jotain kummallista? Jos jaksat vastata tai vaikka joskus kirjuutella jotain blogin perustamisesta, niin aivan huippua. Muuten menisi ihan putkeen mutta ilman kuvia on aikas ankeaa blogata ja näin aluksi haluaisin pitää blogia "salaa" kavereilta, joten ei käy kysyminen heiltäkään ;)

Milla

Fine Little Day kirjoitti...

Thank you for sharing :)

Marjaana kirjoitti...

Ihania kuvia, viimeinen on suosikkini :) Näin tässä meidän lähellä suoramyyntiliikkeessä tuollaiset samanlaiset puiset vaunut. Ajattelin hankkia sellaiset kun nuorin tyttäreni täyttää 1v. Saa työnnella rakasta mollamaijaansa ulkona.

Vanhoja kuvia löytyy harmittavan vähän. Omasta isästäni minulla ei ole kuin yksi kuva. Mummusta ei yhtään.

Inka kirjoitti...

Sanctuary, en valitettavasti löytänyt sitä Suomesta vaan brittiläisestä lehtinettikaupasta (http://www.themagazinecafe.co.uk/). Itse tykkäsin lehdestä kovin ja uskonpa hankkivani seuraavankin numeron :)

Milla, autan mielelläni mutta luulisin että olisi helpompi auttaa sähköpostitse, laitatko mulle meiliä osoitteeseen inkanieminen(a)netti.fi?

Fine Little Day, these old photos are so beautiful that it would be a shame not to share them with all of you :)

Marjaana, voi kun kuulostaa suloiselta :) Ja vielä mollamaija sitten kyydissä!