22. huhtikuuta 2009

kukista ja mehiläisistä


Huhtikuun Country Living -lehdestä silmääni pisti erityisesti artikkeli naisesta nimeltä Helga Crouch. Tämä Englannin maaseudulla asuva taiteilija on omistanut elämänsä puutarhansa kukkien kuvaamiseen. Puolen hehtaarin puutarhassaan kevään ensi kukista syksyn viimeisiin kukkujiin.


Villikukissa, ja niistä tehdyissä maalauksissa on jotain uskomattoman kaunista ja herkkää. Ajatus ihmisestä, joka on ottanut elämäntehtäväkseen näiden luontokappaleiden ikuistamisen, on jotenkin kovin lohdullinen. Lohdullinen ja kaunis.

"Everything I paint has a flaw in it because nature isn't perfect
- and nor ar we"

Helga Crouch

Kaiken ei tarvitse olla suurta ja mahtavaa, kaikkea ei tarvitse etsiä valtamerten takaa tai edes internetistä. Joskus parhaat asiat löytyvät ihan siitä omalta kotipihalta.

photo (c) : peter mennim


15 kommenttia:

Kaylovesvintage kirjoitti...

is it a magazinr or book?which one

Helinä kirjoitti...

Samaa juttua minäkin ihastelin. Tuli myös mieleen Tasha Tudor kun katsoin naisen asua.:)

huisi design kirjoitti...

Niinpä, tulisikin jo kesä ja vehreys!!
Sain blogistasi tosi kivoja kirjavinkkejä, kiitos!

Saara

violet kirjoitti...

"Joskus parhaat asiat löytyvät ihan siitä omalta kotipihalta."
Tuosta olen samaa mieltä - tosin joiltakin pihoilta (kuten nyt vaikka tuon naisen) löytyy enemmän...ei sille mitään voi.
Taitava se, joka näkee kaunista ihan millaisessa paikassa hyvänsä.

Heli kirjoitti...

"Joskus parhaat asiat löytyvät ihan siitä omalta kotipihalta." Tuon allekirjoitan minäkin. Varsinkin entisessä elämässä oli ihana puutarha. Yritän saada uuteen tulevaan kotiin jotain kasvamaan pihalle. Tuo vanha nainen vaikuttaa kovin ihastuttavalta!

(Taidan raahata ison kamerani pihalle, tämä auringonpaiste innoittaa!)

ps. Käyn täällä usein, mukavaa luettavaa!

Maija kirjoitti...

Se on just niin. Kun sen aina muistaisi.

Laura Sychold kirjoitti...

Kuvitelkaa että minä ihan totta kirjoitan tällaisen "blogikommentin" elämäni 1. kertaa...oppia ikä kaikki! Jospa tämä nyt vielä lähtee sinne minne pitääkin..öh...painetaas tuosta..varokaa olen leikkinyt tietokoneella!! Ihania kuvia tuossa lehdessä, osaisipa maalata! No, minä yritän maalata kameralla niinkuin kai sinäkin Inka, ainakin kuvista päätellen! Tässä vielä oikein julkinen kiitos Inkalle rohkaisusta ja hyvistä neuvoista lähtiessäni tälle verkkokaupantielle, olit todella reilu vaikka minä vieraana ihmisenä neuvojasi tiedustelin! Nyt se on sitten valmis, se www.lauras.fi - usean kuukauden "synnytyksen" tulos, ja toivottavasti kehittyy hyvään suuntaan kaikin puolin. Iloista kevättä ja paljon ihania luontotaide-elämyksiä koko perheellesi toivoopi Laura täältä saarelta

eilen tänään huomenna kirjoitti...

Revähtänyt selkä ja sairasloma toi minut tämän saman totuuden ääreen äskettäin, kun elinpiiri väliaikaisesti supistui kotinurkkiin. Kotinurkista löytyikin yllättävän paljon kaunista katseltavaa ja pieniä muutoksia seurattavaksi.

Delila Jemaiel kirjoitti...

Helga on upea taiteilija ja niin ihastuttava persoona!

Delila

Iiriskukka kirjoitti...

Mihinkäs Inka on kadonnut?Kaunista kesää!

Ansku kirjoitti...

Mitä kuuluu? Sinua ja postauksiasi on ollut ikävä monet kerrat, joten tulen nyt tänne huhuilemaan. Huhuu! Terkkuja!

violet kirjoitti...

Ikävöin kirjoituksiasi myös. Hyvää kesää\!

Merruli kirjoitti...

Toivottavasti blogisi on vain jäänyt muun elämän jalkoihin ja olette kaikki kunnossa! Kirjoituksiasi kaipaan, mutta ymmärrään, että välillä muut asiat ovat paljon tärkeämpiä. Kaikkea hyvää kesääsi!

Kaylovesvintage kirjoitti...

where are you my dear

Niina kirjoitti...

Minäkin käyn täällä usein kurkkimassa ...
Toivottavasti kaikki on hyvin ?