14. lokakuuta 2007


Näistä villahousuista tykkään ihan hirmuisesti. Lanka on kerrassaan ihanaa neulottavaa, se ikään kuin itse neuloo itsensä. Pehmoiset, suht ohkaset mutta hyvin pitävät märänkin vaipan kanssa. Seuraavaksi puikoille pääsee toiset samanmoiset, eri väriset vaan.


Tässä kuvassa väri näkyy hieman paremmin, ja ruskeiden koristeiden kanssa vaikutelma on tosi kiva. Hauska, ja hieman retro. Tytölle on tulossa kauluri ja pipo samasta väristä, taidan tehdä niihinkin koristeita tuosta Létt-Lopista.

Pahoittelut kovin tummista kuvista, joko kamera ei oikein tahdo pelittää tai sitten meillä on kamalan pimeää. Vai pitäisiköhän sitä opetella käyttämään kuvan käsittelyohjelmaa...

12 kommenttia:

Pirkkis kirjoitti...

Kerrassaan ihanat housut ja ah, niin retrosävyiset!

s a n s k u :) kirjoitti...

Ihanat pokat! Tulee 70 luku mieleen... Vanha oon... :)

Kate kirjoitti...

Oi miten ihanat :)

Mewril kirjoitti...

Ihanat! Tuollaisia mäkin voisin pitää ihan ilolla *virn*

Kanerva kirjoitti...

Ihanat housut! Mistä tuota lankaa saa, paljonko sitä meni ja mikä on ohje?

Ai, minullako kyselyikä? ;)

Matroskin kirjoitti...

Oletpa ahkera. Söpöset pöksyt. Ja alla oleva omppukangas on hurjan soma.

inkivääri kirjoitti...

Kanerva: Mä ostin tuota Titityy-nimisestä putiikista, joka siis tuo lankaa maahan. Nettisivuja ei valitettavasti ainakaan vielä ole, mutta sähköposti on: tiina.huhtaniemi (at) kotikone.fi
Siirin (reilu 90cm/n.15kg) housuihin meni hieman vajaa 150g ja ohje ihan simppeli: Loin 4,5 pyöröille 100s, ja neuloin joustinneuletta n.10cm. Sitten sopiva mitta sileätä, haaroissa päättelin 5 s ja loput jaoin lahkeita varten 45 ja 45. Lisäsin molempiin lahkeisiin vielä 5 s. Ja taas sileätä riittävä mitta ja voila, housut on valmiit :) Virkkaukset lahkeenreunaan ja nyöri vyötärölle.
Seuraavat housut teen pikkasen isompina, nuo on Siirille just hyvät, mutta pikkasen niissä kannattais olla sitä kasvunvaraakin. Kosteutta pitävät todella hyvin, jo ekan pesun ja lanoliinituksen jälkeen. Nyt vielä jännään sitä, miten alkavat nyppyyntyä käytössä, kuuleman mukaan eivät nyppyynny ihan yhtälailla kuin monet muut merinot.
Toivottavasti tästä oli jotain apua :)

Amyrlin kirjoitti...

Ihanat villikset kertakaikkiaan, ja tuo väri on aivan bueno!
Täytyykin yrittää väkertää tuolla ohjeella, nimittäin kaipailinkin juuri pitkälahkeisten villiksien ohjetta, joten kiitos!

tiuku kirjoitti...

Ihanat pöksyt!Kauniin väriset langat. Vautsi!
Täytyy pistää ohje korvan taa.

Kanerva kirjoitti...

Kiitos kovasti! Mukavaa maanantaita!

Liivia kirjoitti...

WAU!!!

violet kirjoitti...

On nuo sata kertaa hienommat kuin omat villahousuni, joita 60-70 -lukujen taitteessa jouduin pitämään...ne oli pätkistä tehdyt, molemnmat puntit erilaiset ja pahinta kaikesta, ne kutittivat ihan hirmuna.