9. lokakuuta 2007

ärrinmurrinärrinmurrin


Tyttö on kipeä. Sen seurauksena koko huusholli on tietysti ylösalaisin. Kukaan ei nuku, kaikki ovat väsyneitä ja suurin osa ajasta menee pienen sairastajan lohdutteluun. Jääkaappi tyhjenee uhkaavasti, pyykkikasa kasvaa ja koirankarvat lisääntyvät nurkissa.
Väsynyttä äitiä ei edes postin mukana tullut sisustuslehti jaksanut piristää -- päinvastoin. Sinäkin senkin ärsyttävä ja teennäinen lehti, missä kaikki kodit on sisustettu 'luovuutta käyttäen' ja 'kirpputori-ja roskalavalöytöjä hyödyntäen'. Pah! Missä ihmeessä sijaitsevat nämä kaikki kirpputorit ja roskalavat jotka pullistelevat hylättyjä design-huonekaluja tai kauniisti kulunutta antiikkia. Miksi ei voida sanoa reilusti ääneen, että tämän ja tämän ostimme tuolta ja nämä ja nämä hankimme tuolta. Pitääkö sitä rahan käyttöä sitten alkaa häpeilemään, kun on ensin esitelty koko luksuskämppä koko Suomen kansalle? Ääh, ärsyttää!
Ärsyttäviä ovat kaikki neulomuksenikin. Tyhmät sukat jotka eivät koskaan tunnu valmistuvan, koska onnistun koko ajan tekemään ihan omituisia virheitä ja sitten taas puretaan. Ja tehdään pätkä lisää, ja puretaan uudestaan. Pikkuneidille aloitettu kaulurikin on ihan tyhmä. Menee pilalle kuitenkin, mitäs semmoista nyt edes tekemään.

Niin, siis kaikki ärsyttää. Menen nyt painamaan ärsyttävän pääni värikkäälle tyynylle ja pyydän ärsyttävää miestäni tuomaan minulle ison kupillisen ärsyttävää pussi-lattea (niin, koska kahvikin on tietysti jo loppu). Ehkä tämä tästä helpottaa, tai sitten ei.

14 kommenttia:

heidi kirjoitti...

Ihana purkaus! Toivottavsti ärsyttävä mies palvelee hyvin. :)

ammis kirjoitti...

Voi teitä, koittakaa jaksaa. Kyllä se helpottaa.

minja kirjoitti...

Taisin saada samaisen lehden tänään...

Jaksamisia! Ja tytölle pikaista paranemista.

Kirsiina kirjoitti...

Voimia ärsyttävään ärsyttävyyteen!! Nuhaneniä täälläkin, ja pahin niistä olen mie ite..;)

Outi from White Country kirjoitti...

Sympatiaa ärrinmurritukseen! Minäkin selasin tänään huonoa sisustuslehteä, peruin tilaukseni kun alkoi ärsyttää koko lehti.

Kyselit joulukirjoista. Lempparini lienee Lise & Sebastian Septimius Kroghin tanskalainen teos I denne sode juletid, mutta siitä näyttää olevan painos loppu. Olen nähnyt sitä "jossain" myös ruotsinkielisenä.

Helpommin saatavilla oleva on varmaan Anette Eckmannin Joulun aika kultainen (pinossani ruotsinkielisena "Julpyntat"), se on minusta ihana.

Kanerva kirjoitti...

Voi ärsyttävyys sentään. Jaksamista!

Matroskin kirjoitti...

Hee. Meillä on päikkymatkalla USEITA roskalavoja joiden sisällys vaihtuu tiuhaan. Kurkkaan aina, josko löytäisin niitä designhuonekaluja. Lavat ovat aina täynnä lasivillaa, putkenpätkiä, 80-luvun toimistotuoleja ja kaikkea mätää. Ei todellakaan mitään huikeita löytöjä! Ymmärrän ärtymyksen, Sairastavat lapset ovat rasittavia, mutta niin ovat myös terveet lapset, jotka eivät ymmärrä, että äitikin voi olla joskus kipeä. Sitten vaan raivokohtaus pystyyn kun äippäpolo ei heti vääntäydy tautivuoteelta täyttämään pilttien käskyjä. Oi oi. Silti ne ovat niin ihania, ja kipeinä niin raasuja, että äidin sydäntä riipii.

Tupu kirjoitti...

Jaksamisia sinne! Toivotaan,että kun sait purkaa ärrinpurria kirjoittamalla olosi hiukan helpottui:-)ja toivotaan lapselle paranemista. Tuo "ärsyttävä"olo tila kuulostaa niiiiiin tutulta aina välillä!Ja minäkin taisin muuten saada sen samaisen sisustuslehden postista:-) Meillä valvotaan tällä hetkellä "hampaita" ja se myös joskus aika väsyttävää...voi miksei hampaat voi tulla kaikki kerralla,vaan parin viikon välein,niin että valvoessa menee helposti viikkokausia..

inkivääri kirjoitti...

Voi iso kiitos kaikille sympatiasta! Olo itse asiassa heti hieman helpottui kun sai sitä johonkin purkaa, eikä nuo neulomuksetkaan enää näytä yhtä ärsyttäviltä. Tuo lehti sen sijaan tuntuu edelleen ärsyttävältä, tilauksen peruuttaminen voisi olla ihan oikea ratkaisu.

inkivääri kirjoitti...

Outi: kiitokset kirjavinkeistä. Pitää heti mennä etsimään nettikirjakaupoista :)

s a n s k u :) kirjoitti...

Voi etta nautin tasta rehellisesta viestista. Minusta on ihana kun ihmiset uskaltavat kertoa ettei elama ole taydellista idyllia vaan. Kaikilla meilla huonot paivamme. Jakselua!
Ai niin, mua niin nauratti tuo lehti juttu. Niin monesti olen juuri ajatellut etta missa ihmeen kirppiksilla nuo ihmiset kay kun meilla ei tuollaista tosiaan loydy ei. Valilla muakin ottaa paahan muiden taydelliset kodit mutta 99% ajasta on edes kiva unelmoida.

Mustikka kirjoitti...

Mukava purkaus! Tällaisia lisää. :) Pitääpä seuraavan kerran itsekin "purkautua" blogiin kun siltä tuntuu.

Matroskin kirjoitti...

Oli pakko palata tänne raportoimaan, että tänään näin roskalavalla gynekologin tutkimuspöydän! Siis vau! Millaisen vaikutuksen sen tekisikään, jos se olisi olkkarissamme ja meidän sisutuksesta tehtäisiin juttu sisustuslehteen! Voitaisiin kertoa, että löydettiin se roskalavalta ja että on tosi rentouttavaa kattella telkkaa jalat niissä pidikkeissä. Harmi että se jäi sinne, kun olin yksin liikkeellä!

inkivääri kirjoitti...

Matroskin: Wau! Oispa siinä ollut jutun juurta: kerrankin olisi esittelyssä koti, josta voi rehellisesti sanoa, että on käytetty Luovuutta ja roskalavalöytöjä! Kiitos kun kerroit, tätä mä olen hihitellyt itsekseni koko päivän!