14. joulukuuta 2009

tattadattadaa!Kirjat ovat sitten kertakaikkisen mahtava keksintö! Sen nautinnon lisäksi, minkä kokee lukiessaan todella hyvän ja mielenkiintoisen teoksen, kirjoihin liittyy niin paljon muutakin nautintoa antavaa. Jo kirjan muoto itsessään on jotenkin kummalla tavalla miellyttävä - tuoksu, paino, värit ja tekstin koko. Kaikista niistä voi nauttia. Sen lisäksi ne antavat meille ikkunan toiseen sieluun, toisiin ajatuksiin. Tapaan katsoa ja jäsentää ympäröivää maailmaa. Mahtaakohan maailmasta löytyä kovin montaa aihetta, mistä kirjoja ei olisi tehty? Mikä ikinä ihmistä kiinnostaa tai kiehtoo, se löytyy laitettuna kansien väliin. Mutta siitä huolimatta toinen ei sulje pois toista - jokainen kirja on oma yksilönsä, aivan kuten jokainen ihminen on omanlaisensa, uniikki.
Hoo, saattaisinpa jatkaa tätä ylistyslaulua hamaan tulevaisuuteen. Minä yksinkertaisesti rakastan kirjoja! Mutta listatakseni vielä yhden asian mikä minulle kirjoissa tuottaa suurta nautintoa, se on se miten niiden ääreltä löytää aina mielenkiintoista keskustelua. Kuten kävi tässä arvonnassa - mikä mahtava määrä mielenkiintoisia kirjoja ja ajatuksia.
Arvonta on siis virallisesti julistettu päättyneeksi ja voittaja ratkenneeksi. Voittaja arvottiin asiaankuuluvin juhlamenoin (minä itse olin vastuussa rummun pärinästä ja torven toitotuksesta, lapset esiintyivät juhlaväkenä, rumpaleina ja/tai hyvän onnen keijuina vuorotellen). Vaikkakin, täytynee myöntää että laiskuuksissani käytin { tara frey}:: typing out loud blogista löytyvää random number generatoria. Voittajaksi selvisi numero, jonka kirjoittaja suositteli seuraavia kirjoja: Chimamanda Ngozi Adichie: Puolikas keltaista aurinkoa, Donna Tart: Jumalat juhlivat öisin, Vivi-Ann Sjögren: Andalusian karkea suola, sekä Harry Potterit ja Torey Haydenin kirjat erityislapsista. Onneksi olkoon Anioni, laitatko minulle s-postia osoitteeseen inkanieminen@netti.fi, ja saadaan sinulle arpajaisvoitto matkaan! :)
Vastauksia arvontaan kertyi reilu 60, ja useammassakin kommentissa suositeltiin useampaa kuin vain yhtä kirjaa. Kirjalistan teko on minulla vielä hieman kesken, mutta heti kun saan sen valmiiksi, jaan sen kanssanne täällä. Lämpimät kiitokset kaikille teille osallistujille - minulla ainakin oli hirmu mukavaa lukiessani kaikkia kirjasuosituksia. Osa joista toki itsellekin tuttuja, mutta hirmuisen paljon uusia nimiä ja kirjoja. Enpä malttaisi millään odottaa seuraavaa kirjastoreissua.
Mutta palaan siihen listaan mahdollisimman pian!

4 kommenttia:

Mymmeli kirjoitti...

Pakko jättää kommentti, vaikka ensimmäistä kertaa blokiisi törmäsin :) Minä olen myös rakastanut kirjoja... Öö.. Aina :D Tai ainakin niin kauan kuin muistan... Voisin todellakin vain haistella ja hypistellä vanhoja ja uusia ja kuluneita ja suoraan painosta tulleita, lukemisesta puhumattakaan... Miten sitä voikin ihminen niin hurahtaa johonkin "elottomaan"...

Anonyymi kirjoitti...

Yritän joskus päättää ennen kirjastoreissua että tällä kertaa ei lainata kuin pari kirjaa. No arvaahan siinä miten käy, muutama romaani, muutama tietokirja, muutama käsityölehti, muutama käsityö ym. puuhastelukirja, muutama joogakirja ja ihan muutama satukirja lapsille ja äitillekin muutama nuorisokirja muistin virkistämiseksi ja muistojen vetreyttämiseksi... Onneksi Naantalin kirjastossa riittää luettavaa:-) -Mari-

Inka kirjoitti...

Mymmeli, kiva kun jätit puumerkkisi :) Ja vielä mukavampi kuulla, että joku toinen on ihan yhtä hurahtanut kirjoihin kuin minä. Elottomia kyllä, joten onko se niiden "sielukkuus" mikä sitten niin kiehtoo ja viehättää?

Mari, hee - samassa kirjastossa sitten kuljemme ihan samoissa puuhissa. Itsellä on tässä koneen vieressä jos jonkin näköistä listaa kirjoista mitä pitäisi muistaa kirjastosta etsiä, mutta jotenkin ne aina unohtuvat. Ja kotiin tulee iso pino erilaisia kirjoja. Meillä tyttö viihtyy hirmuisen hyvin siellä lasten osastolla joten aikaa saattaa sitten hyvinkin vierähtää vaikka ja kuinka, minä omia kirjoja etsiessä ja tyttö omia etsimässä :)

Anonyymi kirjoitti...

Ahaa, meillä on sama kotikirjasto. Saatamme joskus vaikka törmätä kirjastossa, mikäli sieltä kirjapinon takaa mitään näkee... Tosi kiva tämä blogisi ja kävin myös kurkkaamassa ihan omaa. Kauniita kuvia! Joulutunnelmissa -Mari-