5. tammikuuta 2010

lastenhuoneen tapetti


Vadelma 


PikkudaaliaTunturikukka

Ehkä on ihan hölmöä suunnitella lasten huoneeseen uutta tapettia siinä vaiheessa, kun nuorimmainen on vielä siinä iässä, että kynänjälkiä saattaa löytyä ihan mistä vaan. Sisarensa ainakin kunnostautui oikein urakalla seinäpintojen koristelussa. Järkevä ihminen vain poistaisi vanhat tapetit, ja maalaisi seinät jollain kivalla värillä. Vaikka vihreällä. Tai keltaisella.
Mutta minä tykkään tapeteista. Maalattu kiviseinä on jotenkin kylmä, laitosmainen. Tapetoitu seinä sen sijaan tuntuu kotoisalta, pehmeältä ja viihtyisältä. Pienellä vaivalla saa loihdittua ihan kokonaisen maailman seinälle, kaikkine yksityiskohtineen.
Ylläolevista malleista keskimmäinen on tytön suosikki - ja luultavasti myös omani. Alimmasta en oikeaa mallia ole koskaan nähnyt, joten siitä en uskalla sanoa mitään. Paitsi sen että kuvassa se näyttää aivan ihanalle. Vadelma näyttäisi varmasti upealle isona pintana, harmi vaan että siitä ei löydy riittävästi keltaista. Tytön mukaan tapetin kuuluu kuulemma olla keltainen.
Mietintä jatkukoon.

12 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Kaikki on kauniita. Meidän tytön huoneessa oli vadelma-tapettia siellä vanhassa kodissa. Ihana tapetti.

Meillä on kaikki seinät täällä maalattuja. Tai itseasiassa lastenhuoneissa on tapetit joiden päälle, joku on joskus ronskisti vetänyt maalin. Niille tehdään joku kaunis päivä jotain. Vaan ei ihan vielä.

violet kirjoitti...

Pidän eniten keskimmäisestä. Voiko olla mahdollista että minun omassa huoneessani kauan kauan sitten olisi ollut samanlaista....?
No, ainakin se oli hyvin samantapaista.

isoinpapu kirjoitti...

Ihana keltainen! On vaan niin hyvä väri. Mulle maittaisi noista tapeteista mikä vaan. Tosi vaikea valita.

Kati kirjoitti...

Ihanat vaihtoehdot. :) Mä muistaisin lapsuudessani nähneeni tuota tunturikukkaa jossain ihan isoan seinänä ja kyllä sekin on todella kaunis tapetti.

Merruli kirjoitti...

Keskimmäinen on minunkin suosikkini. Minä haluaisin lastenhuoneeseemme vaaleanpunaisen seuraksi kovasti keltaista, tapetointi ei vain oikein ole heiniäni.

Sannu kirjoitti...

Mä tykkään noista kaikista:)
Mulla on kauhee tapetti kuume.Meidän pitäisi keväällä tapetoida halli.Meillä oli vanhassa rivarissa tapettitalon tapetit ja ne oli niin ihanat. Ja tänne ne olis sopinu vielä paljon paremmin.Sun uusi blogi on ihan huippu:)Miten aina löydätkin niin kivoja kuvia.

vankavesi kirjoitti...

eikö tyttö tykkäisi vaaleanpunaisesta? uusimmassa dekossa (1/2010) vadelma vaaleanpunaisena s. 50-51, aika ihana. mietin sitä meidän neidille sinne tulevaan kotiin.

Inka kirjoitti...

Jonna - mulla oli pitkään vaihe, jossa tykkäsin vain maalatuista seinistä. Kaikki tapetit tuntuivat 'liian' joltain. Tähänkin kun muutettiin, en olisi halunnut tapettia mihinkään. Ehkä johtuu maalariopinnoista ja eräistäkin TET-jaksoista missä tapettia laitettiin seinään u r a k a l l a. Siitä oli kaikki hupi kaukana. Nyt taas on mieli muuttunut ihan toiseen suuntaan. Vaikka ehkä hetken päästä taas toisin päin :)
Voi kun pääsisi tuota Vadelmaa näkemään isona pintana jossain, se viehättää niin kovasti.

violet, aivan varmasti on mahdollista. Muistaakseni malli on 70-luvulta, ainakin se itselle tuo oman lapsuuden elävästi mieleen. Ehkä se on jo nuo värit :)

Kati, olisi niin mahtavaa kun pääsisi näkemään kaikki isona pintana oikeassa kodissa. Vaikka ei se valinta siitä varmaan helpottuisi - päinvastoin :)

Merruli, voi kun pääsisi auttamaan tapetoinnissa :) Esivalmistelut ovat hieman puuduttavia, mutta sitten kun päästään itse hommaan niin se on minusta niin hauskaa kun homma etenee vauhdilla. Ja siististi, mitä ei maalaamisesta sitten taas voi sanoa. Ainakaan minun kohdallani...

Sannu, niin minäkin! Miksette laita sinnekin Tapettitalon tapetteja? Halli kuulostaa heti sellaiselta, mihin oikein kuuluu vanhat tapetit! :)
Ja kiitos, tulipa hyvä mieli sanoistasi!

vankavesi, niinpäs olikin! Kiitos kun muistutit! Tyttö tykkäisi varmasti vaaleanpunaisesta, pitääkin jättää lehti auki pöydälle josko se innottaisi neidiltä kommentteja :)

Valloittava valkoinen kirjoitti...

Oi mitä tapetteja!
taidat olla maalari ammatiltasi vai ymmärsinkö oikein noista aiemmista kommenteistasi!?Mä kans:)No tapetoitua tuli koulu aikoina mutta sittemmin vähän jäänyt!En jotenkin tykkää koko puuhasta ehkäs siksi että muutamissa paikoissa oli niin hirveen vinot seinät että meinas hermot mennä!
Anu

Niina kirjoitti...

Mä mietin kanssa Lotan tulevaan tuota Pikku Dahliaa mutta olen ihastunut Tapettitalon Leikki - tapettiin. Nyt tosin löysin yhden saksalaisen nettitapettikaupan joka myy vintagea ja pyysin yhden näytepalan. Pikkukukallista se oli viiskytluvulta. Saa nähdä mihin mä päädyn. Kannatan siis Pikku Dahliaa teille.

Fanny kirjoitti...

Oijoi, tuo Vadelma on kyllä ihana! Suostuisikohan mies pieneen tapetointiurakkaan... retrohenkinen keittiömme ihan selvästi kaipaa tuollaista tapettia. :P

Inka kirjoitti...

Anu, maalarihan minäkin! :) Vinot seinät ja kiire aikataulu, nepä ne kaksi eniten hermoja kiristävää asiaa. Löytyyhän niitä vinoja seiniä vieläkin, mutta kun itselle tekee niin ei tarvitse olla ihan niin tarkka. Kukapa niitä edes huomaisi, paitsi minä itse :)

Niina, Leikki on ihana! Meillä tyttö vaan hylkäsi sen, kun ei ole sitä keltaista tarpeeksi. Hassu muksu! :)

Fanny, vadelmahan jo nimensäkin puolesta sopisi hyvin keittiöön! Itse yritän kuumeisesti miettiä mihin saisin vadelmaa laitettua jos tyttö pitää pintansa eikä sitä huoneeseensa halua...