14. maaliskuuta 2008


Olen pari viimeistä päivää omistanut sisustuslehtien selaamiselle. Siis tarkemmin sanottuna näiden lehtien läpikäymiselle. Noloa, mutta kolmessa kuukaudessa lehtipinot eivät olleet pienentyneet juuri yhtään. Oli otettava käyttöön järeämmät aseet: ei yhtään uutta lehteä ennen kuin näistä on päästy eroon! (Vaikka totta puhuen uhkaus oli jo ajatuksen tasollakin hieman hölmö, kun heti samana iltana löysin maitokaupassa piipahtamiseni jäljiltä kaksi uutta lehteä...)
Joka tapauksessa lehtipinojen ääressä on ahkeroitu. Vaikka talteen on saatu ihania kuvia ja juttuja, niin yleisfiilikseni on hieman lannistunut -- jos olisin tajunnut lehdissä olevan niin vähän säilyttämisen arvoisia juttuja, olisin karsinut niitä jo aika päiviä sitten. Toisaalta on hauska huomata miten vähän oma maku onkaan muuttunut vuosien aikana. Parhaat kuvat ja jutut muistaa heti: 'hei, tässä oli se hauska keittiö ja täällä se persoonallinen eteiskäytävä' ja niin edelleen.
Oma muisti voi tosin myös tehdä kepposia: olen tähän päivään saakka kohdellut Koti ja keittiö-lehteä hyvin nuivasti, koska se ei selvästikään ole minun tyyliseni lehti. Ha! Mistä lähtien se ei ole ollut 'minun tyyliseni'? Kyseisestä lehdestä on yli puolet nyt talteen ottamistani lehtileikkeistä! Joten mistä ihmeestä olen saanut moisen harhaluulon mieleeni? Ja milloin, koska vinot pinot Koti&keittiö-lehteä kuitenkin on näköjään tallessa?

Urakka jatkuu, vielä on yli puolet läpikäymättä. Saatan tosin nyt jo alkaa miettimään sitä, millä voisin palkita itseni moisen uurastamisen jälkeen -- ehkä jollain loistavalla sisustuskirjalla. Niitä kun ei kuitenkaan voi olla liikaa... Onko ehdotuksia?

I've been busy reading decoration magazines. More precisely, piles and piles of magazines, that were starting to take over our house. Magazines, that I have collected over the years and have not had the heart to just throw out. Now, we really need the space (well, I need the space for new magazines and books) so it has to be done. If you don't hear from me in days, please send the search party - it will be very easy to get lost in them ;)

Kuvissa on opiskeluaikana tekemäni (vielä hieman keskeneräinenkin) kipsityö, jolle olen epätoivoisesti yrittänyt etsiä seinä-paikkaa. Sen päällä on ihana kokoelma vanhoja kirjontalankoja, jotka löysin etsystä ihan pilkkahintaan. Mitä värejä!

12 kommenttia:

tiuku kirjoitti...

Minulle on auennut aivan uusi sisustuslehtien maailma blogien kautta. Olen tutustunut moniin uusiin lehtiin joden olemassa olosta en edes tiennyt. Perinteiset lehdet tuntuvat nyt tylsiltä ja perinteisiltä, ei minulta. Aivan kuten totesit, ja ennen olin niistäkin löytänyt mielenkiintoisia juttuja?
Kiitos kovasti ihanasta blogistasi, sinun kauttasi sisustus maailmani on taas hiukkasen verran avarampi!
Kivoja nuo kirjonta langat. Minulla on vain hiukan, olen kai pikkuisen laiska aloittamaan niillä mitään, siksi välttelen niiden hankkimista lisää.

anniina kirjoitti...

Luulen tietäväni tuon tunteen. Keräilen lehtiä joka nurkalle, en raaski heittää niitä pois (en edes niitä Villivarsoja tai Cosmopolitaneja) ja pelastan kaikki kodittomat sisustuslehdet itselleni. Taidan olla pian samassa liemessä kuin sinä. :D

s a n s k u :) kirjoitti...

Kivaa puuhaa sulla nyt miettia mita ostaa palkinnoksi. :-) Pitaisiko minunkin moisella "porkkanalla" saada itsenikin kaymaan lehdet lapi. Hmm... Nyt pitaa alkaa miettia itsellenikin palkintoja... :)

rike kirjoitti...

came here just looking what's up in your world!
have a good time! and take care.
rike

s a n s k u :) kirjoitti...

Kaikille olen toitottanut mutta sulle melkeen unohdin. Tsekkaapa: www.sansku.etsy.com. (Ei tarvi ostaa mitaan, kiva vaan etta joku siella edes kay) :)

Jotain on tullut saatua sentaan aikaiseksi taallakin.

Tiina kirjoitti...

ihania lankoja, määki tahon! oon käyttäny kaikki langat ihan loppuun, tainno siis ankeita värejä jälellä, ku päätin että ostan niitä vasta sitte ku edelliset on käytetty, kun kaikkea, siis ihan kaikkea alkaa olla jo ihan kamalasti! :)

helmineiti kirjoitti...

Jep, lehtipinot on tuttuja. Kolme pinoa makkarissa ja yksi eteisessä ovensuussa lähdössä "jonnekin". Yksi pino kävi kirpparilla tyrkyllä pilkkahintaan, mutta kukaan ei huolinut, joten toin takaisin kotiin. En kai niitä nyt roskiinkaan heitä! Ja toisia ei vaan raski edes myydä tai luovuttaa kenellekään. Mies on riemastunut.

Hienolta näyttää tuo kipsityösi!

rike kirjoitti...

i use a german yarn for my ripple, called gedifra "merino extra soft" . it is really soft! and i can buy it here in town...
looking forward for your ripple!

good night!
rike

Elina kirjoitti...

Voisitko viedä ne esim. vanhemmillesi säilöön, anopille..tms??
Minä vien omani aina äidilleni luettavaksi ja sanon, ettei tarvitse (ei saa) palauttaa. Tiedän, ettei hänkään raaski heittää lehtiä pois, joten nyt niitä on siellä vintillä isot pinot... :)
Me molemmat selaamme niitä aika usein ja aina niistä on löytyvinään jotakin uutta. Juuri nyt on mukava lueskella edellisinä keväinä ilmestyneitä lehtiä ja etsiä vaikkapa pääsiäiskoristeiden ohjeita yms. Ja jouluna sitten taas menneiden vuosien joululehtien kanssa fiilistellään jne.

Ja palkinnon voit tilata itsellesi uudesta ihanasta (okei, olen hieman puolueellinen..) nettikaupasta www.pitsiwilla.fi.
Se nyt on vielä hieman vaiheessa, mutta...aina kannattaa kurkata!
Mukavaa kevättä!

Nora kirjoitti...

Aivan ihania lankoja olet löytänyt. Varsinkin vaaleanpunaiset. Tekemäsi kipsityö näyttää hienolta, toivottavasti saat sen pian esille.

Mä pidän itselleni tiukkaa linjaa nykyään ja heti kun sisustuslehti on kunnolla luettu läpi (=selailtu moneen kertaan, kun ei aika riitä muuhun), sieltä leikataan kiinnostavat asiat ja sitten lehti kiertoon.

Regina kirjoitti...

Hi Eli
You have a wonderful blog!
All your pictures are beautiful.
I will visit again.
Have a nice weekend
Hugs Regina

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.