30. maaliskuuta 2008

katso afgaani, kenguru loikkaa


Liivian blogista löytyi tällainen hauskuus, ja kolmelle nopeimmalle oli luvassa pika-analyysi.

1. Vastaa nimelläsi ja minä kerron sinusta jotain.
2. Kerron sinulle, mikä bändi/elokuva muistuttaa minua sinusta.
3. Keksin jotain yhteistä/samaa intressiä mitä meillä on.
4. Kerron mistä saattaisin kadehtia sinua.
5. Kerron ensimmäisen muistoni sinusta.
6. Kerron sinulle eläimen, josta tulet mieleeni.
7. Kysyn sinulta jotain, mitä olen halunnut kysyä.
8. Jos teen tämän sinusta, laitathan tämän blogiisi.

Ehdin kuin ehdinkin kolmanneksi ja näin Liivia minusta sanoi:
-Feist ja Amélie
-Kirja-ja lehtihulluus, ja vieläpä moniin samoihin teoksiin ja lehtiin. On "jokin", josta tiedän, että viihtyisimme hyvin saman pöydän ääressä.
-Olen kade sinulle merestä. En tiedä miten lähellä merta asut, mutta taatusti lähempänä kuin minä.
-Olen seurannut blogiasi alusta asti, mutta erityisesti muistan sinut kuvasta, jossa kannat vauvaasi huivissa. Huomasin, että sinulla on äärimmäisen sensuellit huulet! Sensuelli on muutenkin adjektiivi, jonka sinuun yhdistän.

-hevonen.Korjaus: oletkin ehdottomasti kenguru! Miksi sen vasta nyt tajusin!? -Horoskooppimerkkisi?

Olipas osuvia kommentteja, kiitos! Feist ja Amélie kuuluvat molemmat suosikkeihini, ja olen iloinen että juuri ne tulivat mieleen :)
Tuon "jonkin" olen itsekin huomannut.
Emme asu aivan meren rannassa, mutta pienen kävelymatkan päässä kuitenkin. Tässä osassa Otavan saarta meri on lähellä monessa eri suunnassa ja vaikkei sitä aina näe, sen kyllä tuntee ja aistii.
Kenguruhan minä tällä hetkellä olenkin, miten en tätä itse ollut tajunnut?!
Niin ja horoskooppimerkkini on vaaka.
Kiitos Liivia :)

Laitetaan hauskuus kiertämään, eli kolmelle nopeimmalle on luvassa pika-analyysia!

Sorry, only in finnish this time too.

29. maaliskuuta 2008

farkkutyttö


Ostin viime viikolla itselleni farkut. Edellisistä onkin aikaa jo monta vuotta. Tähän saakka olen ollut enemmänkin hame/housut-tyyppiä, noin niin kuin erotukseksi farkku-tyypistä. Suurin syy on ollut se, että farkut ovat mielestäni epämukavat. Kankeat, paksut ja aina väärästä paikasta kiristävät. Paitsi että nämä farkut ovat kyllä kaikkea muuta: pehmoiset, istuvat ja ihanan leveälahkeiset (bootcut sen olla pitää, ehdottomasti).
Hämmästyttävää - huomaan jatkuvasti joutuvani korjaamaan varmaksi olettamiani asioita. Tätäkö se on se 'aikuistuminen' - kykyä ja uskallusta kyseenalaistaa itsensä ja rohkeutta myöntää erehtyneensä? Mitä seuraavaksi, ruisleipäkin alkaa maistumaan hyvältä?!

Tänään paistaa aurinko. Lämmintä ulkona on useampia asteita, kuulee oikein kuinka lumi sulaa kohisten. Terassilaudat näköjään kaipaavat öljyämistä. Pitääkin kirjoittaa muistilappu: osta öljyä.

28. maaliskuuta 2008


Ihan kuin ei keskeneräisiä töitä jo olisi tarpeeksi... Nähtyäni Violariumin verkkosivuilla tämän kirjontamallin, en voinut vastustaa kiusausta.
Jonon jatkoksi vaan...

When I saw this cross-stitch pattern on Violarium's website, I just could not help myself. As if I didn't already have a enough UFO's...

27. maaliskuuta 2008

kotona taas / home again

Kotona taas. Pääsiäisreissu venähti hieman aiottua pidemmäksi, ja vaikka kivaa olikin, on aivan ihanaa olla takaisin kotona!
Kirppikset jäivät, suureksi harmikseni, yhtä lukuun ottamatta väliin, mutta lohdutin itseäni parilla kivalla kirjalla -- joista leivontakirja Leivo herkkuja helposti - nousi heti suosikkien kärkeen. Ihania ohjeita ja ihania kuvia. Kirja löytyi vielä parin euron pilkkahintaan, mikä tietysti teki siitä mielessäni lähes kirppislöytöön verrattavan ;)

Mies oli alkuviikon työmatkalla Ruotsin puolella ja yllätti vaimonsa täydellisesti tuomalla tuliaiseksi sisustuslehden (ylinnä oleva Allt i Hemmet). Kun ääneen vielä ihastelin lehden sisältöä, kertoi mies viettäneensä lehtihyllyn edessä hetken jos toisenkin arpoessaan mikä lehdistä eniten kotona ilahduttaisi.
Voisiko parempaa tuliaista olla?

We're finally home! As fun it was spending easter at my parents, it sure is nice to be back home again.

23. maaliskuuta 2008

Flickr Favorites 12/08

1. My Office, 2. Corner of Sanne's house, 3. Big girl's corner, 4. Kitchen corner, 5. Untitled, 6. Vintage wallpaper corner, 7. Fresh Blooms, 8. :), 9. Bob Staake's Studio in Chatham, Cape Cod, Massachusetts, 10. Custom House painting for Aimee, 11. Pink upholstered Eames seat pad, 12. mesa-da-cozinha, 13. summer colors, 14. Mom, there's a giraffe in the sugar!, 15. Still Pond in the guest room, 16. Music storage

Created with fd's Flickr Toys.

Minuun on iskenyt muuttokuume. Muuttokuume siinä mielessä, että en varsinaisesti kaipaa itse muuttamista vaan uutta asuntoa. Uusia nurkkia ja seiniä, uuden laittamista ja miettimistä. Tätä kuumetta ihmetellessäni jäin miettimään entisiä kotejani, ja tajusin samalla muuttaneeni viimeisen kymmenen vuoden aikana kahdeksan (8!) kertaa. Onko siis joku ihme, että alkaa levottomuus vaivata -- tässä kodissa tulee kesällä jo kaksi vuotta.
Kuumetta ei paranna oleilu mummolassa. Toukokuussa mummolassa aloitetaan keittiöremontti, ja maalaria tarvitaan totta kai maalaamaan tummunutta kattoa sekä tapetoimaan seiniä. Samaan syssyyn on niin mukava suunnitella muidenkin pintojen uudistamista - voi kun vain pääsisi jo maalikauppaan valitsemaan värejä ja kuoseja!
Tämän kertaiset suosikit on koottu Flickr Group:ista Offbeat interior inspirations. Sieltä löytyy innoitusta vaikka ja kuinka!

I'm suffering from a bad case of home-movers-fever. I guess you could say that I'm longing for a new home. Not the actual moving part so much. New home, new corners. New rooms, new colors. This summer it will be two years that we have lived in our current home. That's a really long time for me, as I have moved eight times over the last ten years.
These Favorites are gathered from
Offbeat interior inspirations Group in Flickr. Loads and loads of inspiration!

17. maaliskuuta 2008

Bazaar Style


Ennen pääsiäisen viettoon siirtymistä, on ihan pakko sanoa vielä pari sanaa (ja näyttää pari kuvaa) uusimmasta kirjahankinnastani, joka on Selina Laken Bazaar Style. Jostain syystä, ensimmäisen kerran kirjasta kuullessani en juurikaan innostunut. Muodostin päässäni kirjan nimestä ja kannesta yhtälön, jonka mukaan kirja olisi täynnä tummaa samettia, basaarien hehkuvia värejä ja väkeviä suitsukkeita. Yhtälö, joka kaikessa näyttävyydessään on hieman liikaa omaan makuuni.
Sitten, nähdessäni jossain netin uumenissa pari kuvaa kirjan sisällöstä, tajusin erehtyneeni ja pahasti. Vanhaa ja uutta, värikästä ja vaaleaa, koristeellista ja kulunutta - kaikki kauniisti yhteen sekoitettuna. Tunnelma on aivan kuin kaikki suosikkiartikkelini Elle Interiörista olisi pinottu yksien kansien sisään!
Kirjan on muuten valokuvannut Debi Treloar - samainen valokuvaaja, jonka Sanctuary esitteli viime viikolla Friday Inspiration-postauksessaan - joten jos ette vielä ole töihinsä tutustuneet, kannattaa käydä vilkaisemassa.





Before I start preparing for Easter, I wanted to share my latest book purchase with you. Selina Lake's Bazaar Style, is amazing mix of old and new, colors and patterns, vintage and DIY. I can't take my eyes out of this book - it's simply delicious!
The pictures in this book are by
Debi Treloar, who was also introduced by Sanctuary in her latest Friday Inspiration.

Flickr Favorites 11/2008

1. Knitted Dishrags, 2. Acts of Kindness Knitted Cotton Washcloths, 3. Teapot teatowel, 4. Untitled, 5. Sublime Stitching Camp out, 6. Close up, 7. yo-yo quilt ( vintage ), 8. P6060106, 9. black and white and Halloween Sept 07 007, 10. *Alô...*, 11. all the fun of the fair, 12. Ari, 13. genevieve magnets, 14. Before frogging, 15. Growing Ripple, 16. typewriter, 17. monster bed1, 18. Maryjane Slippers - brown, peach, burnt orange, 19. Binding fabric, 20. blue tuesday, 21. our vintage seashore bath on a sunny day!, 22. the most incredible Easter creation from my talented and lovely friend Cari Kraft!!, 23. Hexagonlove, 24. french coffee pot, 25. Trollkarlens hatt, 26. double crochet, 27. Butterfly, 28. Apple compote, 29. Untitled, 30. Still life, 31. Summer finds, 32. Red retro rubber boots, 33. Detail granny square blanket, 34. Green, 35. Two potty Feet_Two Spotty Legs, 36. Save us a spot in your basket...

Created with fd's Flickr Toys.

Kevättä odotellaan, vaikka aamulla herättiin siihen, että maa on paksun lumen peitossa. Yltiöpositiivisena päätin ajatella, että kyllä sitä aina yksi takatalvi tulee -- josko tämä nyt olisi se?
Kuvistakin huomaa, että ripple blanket kummittelee kovin ajatuksissa. Viimeisiä puuttuvia värejä odotellaan kuumeisesti saapuvaksi. Sitten päästäisiin hommiin!
Huomenna lähdemme mummolaan pääsiäisenviettoon, joten blogikin saattaa hieman hiljentyä siksi aikaa. Paitsi nauttia pääsiäisestä ja mummola-ajasta, suunnitelmissa on suunnata mahdollisimman monelle kirppikselle - keräämäni astiasarja tarvitsisi kuumeisesti täydennystä (vaikka koko idean piti olla se, että kerään sitä rauhassa ja pikkuhiljaa...).
Hauskaa alkanutta viikkoa kaikille!

I'm anxiously waiting for spring, although the weather just keeps looking more and more like winter. It snowed all last night, but I'm still trying to think positive: this must of been the last time this spring.
Tomorrow we'll head towards my parents house, as we'll be spending easter there. I can't believe it's easter already -- time sure flies by! :)

14. maaliskuuta 2008


Olen pari viimeistä päivää omistanut sisustuslehtien selaamiselle. Siis tarkemmin sanottuna näiden lehtien läpikäymiselle. Noloa, mutta kolmessa kuukaudessa lehtipinot eivät olleet pienentyneet juuri yhtään. Oli otettava käyttöön järeämmät aseet: ei yhtään uutta lehteä ennen kuin näistä on päästy eroon! (Vaikka totta puhuen uhkaus oli jo ajatuksen tasollakin hieman hölmö, kun heti samana iltana löysin maitokaupassa piipahtamiseni jäljiltä kaksi uutta lehteä...)
Joka tapauksessa lehtipinojen ääressä on ahkeroitu. Vaikka talteen on saatu ihania kuvia ja juttuja, niin yleisfiilikseni on hieman lannistunut -- jos olisin tajunnut lehdissä olevan niin vähän säilyttämisen arvoisia juttuja, olisin karsinut niitä jo aika päiviä sitten. Toisaalta on hauska huomata miten vähän oma maku onkaan muuttunut vuosien aikana. Parhaat kuvat ja jutut muistaa heti: 'hei, tässä oli se hauska keittiö ja täällä se persoonallinen eteiskäytävä' ja niin edelleen.
Oma muisti voi tosin myös tehdä kepposia: olen tähän päivään saakka kohdellut Koti ja keittiö-lehteä hyvin nuivasti, koska se ei selvästikään ole minun tyyliseni lehti. Ha! Mistä lähtien se ei ole ollut 'minun tyyliseni'? Kyseisestä lehdestä on yli puolet nyt talteen ottamistani lehtileikkeistä! Joten mistä ihmeestä olen saanut moisen harhaluulon mieleeni? Ja milloin, koska vinot pinot Koti&keittiö-lehteä kuitenkin on näköjään tallessa?

Urakka jatkuu, vielä on yli puolet läpikäymättä. Saatan tosin nyt jo alkaa miettimään sitä, millä voisin palkita itseni moisen uurastamisen jälkeen -- ehkä jollain loistavalla sisustuskirjalla. Niitä kun ei kuitenkaan voi olla liikaa... Onko ehdotuksia?

I've been busy reading decoration magazines. More precisely, piles and piles of magazines, that were starting to take over our house. Magazines, that I have collected over the years and have not had the heart to just throw out. Now, we really need the space (well, I need the space for new magazines and books) so it has to be done. If you don't hear from me in days, please send the search party - it will be very easy to get lost in them ;)

Kuvissa on opiskeluaikana tekemäni (vielä hieman keskeneräinenkin) kipsityö, jolle olen epätoivoisesti yrittänyt etsiä seinä-paikkaa. Sen päällä on ihana kokoelma vanhoja kirjontalankoja, jotka löysin etsystä ihan pilkkahintaan. Mitä värejä!

12. maaliskuuta 2008

Aika kiitää / time flies


Ensin sitä odottaa malttamattomana, että aika menisi hieman nopsempaa eteenpäin. Ensinnäkin siksi, että päästäisiin kammottavan ja ikuisuudelta tuntuvan koliikkivaiheen ohi ja toiseksi siksi, että on niin kiva nähdä miten siitä pienestä mytystä alkaa muodostua ihan oma persoonansa, hymyineen ja kujerruksineen.


Seuraavaksi sitä huomaa toivovansa, että aika hidastuisi. Nytkö se jo kääntyy vatsalleen ja takaisin, ihmettelee varpaitaan ja syö porkkanasosetta? Nauraa hekottaa niin että koko poika hytkyy? Mitä seuraavaksi? Istuu? Ryömii? Saa hampaita? Ei, ei, ei! Sovitaanko, että vasta ensi vuonna? Eihän tässä mikään hoppu ole? Jos lupaan olla oikein nätisti enkä kiukuttele yhtään turhasta kenellekään, niin saadaanhan me nauttia tästä vauvasta vielä ainakin monen monituista kuukautta?


How the time flies -- our baby is almost five months. I wish the time would stand still, so I could really have the time to enjoy these precious times.

11. maaliskuuta 2008



Minulla on ollut onnea matkassa muutamalla viimeisimmällä kirppiskäynnilläni. Ostoskoriin on napattu joitain vanhoja pitsejä, hauska raidallinen neuletakki, turkoosinsininen vanha emalinen höyrytyskattila (ja aivan loistavassa kunnossa!) sekä muutamia vanhoja neulelehtiä.
Viimeksi mainituista haluan ehdottomasti esitellä suosikkini, Marks babyjournalin 60-luvun lopulta. Itse lehdestä en löytänyt vuosilukua, mutta suomenkielisessä ohjevihkosessa on vuosiluku -67 - luultavasti tietysti molemmat ovat peräisin samalta vuodelta.
Mallit ovat kerrassaan vastustamattomia, väreistä nyt puhumattakaan. Tai no, katsokaa itse!





Mallit ovat samaan aikaan suloisia ja hauskoja. Plussaa on myös se, etteivät mallit ole pääasiassa tytöille tehtyjä, vaan myös pojille löytyy värikkäitä asuja.
Jos keskeneräisten neulomusten lista ei olisi niin valtava (kolmet villasukat, kaksi peittoa, paita tytölle, useita villahousuja pojalle), ottaisin heti puikoille siniruskean asun sekä tuon punaisen takin. Aivan mahtavia!

I've made some really wonderful fleamarket finds on my latest rounds. Old laces, a colorful stripe wool-jacket, an old turqoise enamel couscous pot (and in perfect condition too!) and some old knitting and crocheting magazines.
My favorite of them is the above Babyjournal Marks from the late sixties. It's filled with fun and colorful patterns for both boys and girls - which is a big plus. If my list of ufo's weren't already a mile long, I'd start with that blue-brown set at once.

10. maaliskuuta 2008

Flickr favorites 10/2008

1. proud owner, 2. vintage dresses, 3. change of scenery, 4. more snow... same window, 5. June in Scotland, 6. Thursday's Towel, 7. vintage steps, 8. IMG_3425, 9. ihana1, 10. IMG_1408, 11. IMG_1431, 12. IMG_2171, 13. menu board, 14. the dance, 15. loving the legwarmers, 16. birdy

Created with fd's Flickr Toys.

Wonderful Awards

Minua on hemmoteltu viime aikoina ihanilla blogipalkinnoilla:
I've been really spoiled lately with these wonderful blog-awards:



Lämpimät kiitokset Marie ja HP
Thanks so much Marie and HP

Photobucket

sekä Helmi Junika, Sanni ja Helmineiti!
and also Helmi Junika, Sanni and Helmineiti!

Spread the love-palkintoa saa jakaa eteenpäin 3 kappaletta, ja ojennankin sen eteenpäin Annulle ja Liinulle, Sanctuarylle ja Tiinalle.
Spread the Love -award is supposed to be given to 3 blogs, so I'll give it to Annujaliinu, Sanctuary and Tiina.
E is for Excellent -palkintoa saa laittaa eteenpäin 10 kappaletta, joten olkaa hyvät Tiina, tiuku, Minja, Marikki, Liisa, jaana*maaria, Anniina, Tiivi, Matroskin ja Ansku.
E is for Excellent -award goes to 10 blogs, and those blogs are: Tiina, tiuku, Minja, Marikki, Liisa, jaana*maaria, Anniina, Tiivi, Matroskin and Ansku.

7. maaliskuuta 2008

Alavireinen


Tiedättekö, niitä päiviä kun jo aamulla toivoo että pääsisi takaisin sänkyyn, peiton alle sykkyrään, olemaan yksin? Niitä päiviä, jolloin ei pitäisi puhua mitään, ei nähdä ketään, ei tehdä mitään. Pitää silmät tiukasti kiinni ja toivoa, että seuraavan kerran kun aukaisee silmänsä, sisintä ei muserra nyrkin kokoinen kivi ja henki kulkee taas normaalisti.
Paitsi että niinä päivinä talo taatusti kuhisee elämää, ihmisiä kulkee sisään ja ulos ja kahvinkeitin porisee aamusta iltaan. Sitä koittaa keskittyä yhteen asiaan kerrallaan, pitää langat käsissään ja puhua tyhjänpäiväisiä. Muistaa nauraa oikeissa kohdissa. Miettiä elämää suurempia kysymyksiä kuten vaaleanpunaista vai vaaleansinistä? Persikkaa vai aprikoosia?
Olen kamala huono riitelemään.

4. maaliskuuta 2008

Flickr Favorites week 9

Oi oi, valitsemistani kuvista paistaa selvästi jo kevään odotus! Huolimatta siitä, että lunta on tullut jo kolme päivää eikä loppua näy. Nytkö se talvi saapuu, juuri kun olin lakannut sitä odottamasta?

Oh my, these favorite pics show clearly how much I'm already waiting for spring. Despite the fact, that it has been snowing three days already and now end insight. Funny, is this the time for winter to arrive, just when I have stopped waiting for it?



1. A Lovely.., 2. Untitled, 3. Library Book Sale, 4. time for coffee, 5. Untitled, 6. Russian doll gift tags, 7. The Lovers, 8. Untitled, 9. Untitled, 10. Untitled, 11. Fetching Wristwarmers, 12. sweet window, 13. My favorite deer, 14. This Old House 3, 15. Untitled, 16. Day 213- Momcakes, 17. one globe of many, 18. clothesline, 19. White's Sales Co. Van, 20. little lost bobo, 21. snack, 22. Quilt upholstered sofa with the wood detail painted white, 23. books in my studio, 24. Green Flakes, 25. The yellow deer, 26. Ameise # 6, 27. on the wall, 28. little deer, 29. blanket, 30. Sunday, 31. back hall, 32. yellow chair at the empty factory, 33. thrifted yellow tray and tablecloth, 34. Pink Gooseberry Casseroles, 35. Alexander Girard alphabet blocks by House Industries, 36. "Hello, creature of the forest."

Created with fd's Flickr Toys.

3. maaliskuuta 2008

Arvonta suoritettu! Onnetar (Siiri 2½v.) nosti kiposta Amyrlinin nimellä varustetun lippusen. Onneksi olkoon Amyrlin! Otatko vaikka sähköpostilla yhteyttä, niin saadaan lehti sulle toimitettua :)


Amyrlin's name was drawn up in the raffle, congratulations Amyrlin! :)

Kiitoksia vielä kaikille osallistuneille, tämä oli hauskaa!
Thanks so much for all participants, this was so fun!

2. maaliskuuta 2008

Istukaa, olkaa hyvä

Violetin innoittamana, omakuvani "minuus tuolilla", olkaa hyvät.


Tuoli on jo lapsuudenkodista tuttu; pieni, kulunut ja kotoisa. Sen paikka oli hallissa, jossa se uskollisesti vuosikausia saatteli lähtijät ja vastaanotti tulijat. Tuolin vieressä oli valkoinen, siro puhelinpöytä ja sillä oliivinvihreä lankapuhelin. Olen istunut tuossa tuolissa tuntikausia, puhuen puhelimessa, kertoen salaisuuksia, nauranut ja itkenyt. Muistan vieläkin silloisen puhelinnumeromme, ja sen äänen kun puhelin hallissa soi.
Tuolin vieressä on lankakori, pullollaan keskeneräisiä töitä. Pinossa tuolin edessä on lompakkoni, kurssi-muistivihkoni sekä muutama sisustuskirja. Kirjoista joku matkaa aina mukanani käsilaukussa, joka roikkuu tuolin selkänojalla. Rakastan laukkuja, ja erityisen ihastunut olen Marimekon olkalaukkuihin niiden yksinkertaisuuden ja toimivuuden takia. Kuvassa oleva laukku on ensimmäinen, ja rakkain, monista samanlaisista.


Tuolin päällä on lisää kirjoja, en yksinkertaisesti osaa olla ilman niitä. Koko persoonallisuuteni, minuuteni, on muokkaantunut lukiessani kirjoja laidasta laitaan. Amy Butlerin Found Style on yksi ehdottomista lempikirjoistani, ja muistan edelleen elävästi sen hetken kun poimin sen Turun Akateemisessa kirjakaupassa käsiini. Se on ainut kirja, jolla ei kirjahyllyssä ole edes paikkaa. Sen paikka on esillä, näkyvillä.
Kirjojen takana lasipurkissa on osa puikkojani ja virkkuukoukkujani. Tuolin selkänojalla Greengaten astiapyyhe, ihan vain siksi kun se on niin nätti..


Työkaluni, siveltimet ja tapettirullat. Olen koulutukseltani erikoismaalari, vaikka en ammattiani ihan siinä perinteisessä muodossa olekaan vuosiin harjoittanut.
Tuolin taustalla on ihan esteettisistä syistä päiväpeittomme -- mäntyinen porraskaide kun ei juuri kovin valokuvauksellinen ole.

Paljon muutakin kuvaan olisi pitänyt saada -- vaikka tärkeimmät siinä ovat jo ihan sillä, että siinä on vino pino kirjoja.

Muistakaa vielä huomisaamuna tapahtuva juhla-arvonta :) Vielä ehtii osallistua!

This posting is about a self-portrait.
The idea is to describe who you are, with a simple chair (or another piece of furniture. Violet, in her original posting used a small table) and some essential objects.
This is who I am.